Elite

Årsbeste av Gimle

Det så ikke spesielt lyst ut for Gimle til pause, men så våknet hele laget og spilte fantastisk basket i toppkampen mot Frøya Basket.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

November 18, 2021

Bryan Coleman var kampens store spiller mot Frøya. Foto: Nicholas Noreng.
Bryan Coleman var kampens store spiller mot Frøya. Foto: Nicholas Noreng.

Frøya 61 - Gimle 85

Gimle kom til kampen i Frøya Arena onsdag kveld som Firi-ligaens eneste ubeseirede lag, og motstander Frøya toppet tabellen på grunn av flere spilte kamper.

Det så lyst ut tidlig for Gimle som tok kontroll over kampen i første periode og ledet med 5 poeng før 2. periode startet.

I den andre perioden var det lite som gikk Gimles vei og Frøya kom skikkelig med i kampen. Gimleguttene scorte kun 13 poeng i perioden og til pause var det vertene fra Melkeplassen som var i føringen med to poeng. Gimletrener Audun Eskeland så ikke veldig fornøyd ut da han tok med guttene i garderoben. Der satt også laget lenge før de kom ut til starten av tredje periode.

Ali og Bryan tok ansvar
Hva som ble sagt vet bare de i garderoben, men det som var enkelt å se var effekten pausepraten hadde. Gimle leverte gnistrende basketball i tredje periode og vant denne hele 38 - 15.

To spillere skilte seg ut for Gimle da vi langt på vei avgjorde kampen. Bryan Coleman noterte seg for hele 18 poeng i perioden, og ble også kampens toppscorer med 28 poeng. Også Kurt Ali Ouakkaha-Størseth da, som gjorde ting få gjør etter han i Firi-ligaen. Ali endte kampen med null poeng, men det Ali gir er likevel så utrolig viktig for laget. Da Gimle kjempet seg opp til en fem poengs ledelse og kampen fortsatt sto og vippet fikk Ali på utrolig vis tak i tre offensive returer. Disse ga Gimle syv ekstra poeng og var sterkt delaktig i å på mange måter avgjøre kampen.

Audun var både irritert og fornøyd etter gårsdagens kamp.
- Vi var forferdelige svake i første omgang, etter en helt grei start. Men det var tydelig at forsvaret vårt ikke var skrudd sammen, for vi slapp inn poeng på mentale feil i forsvar. Deretter er det vanskelig å beskrive hvor lite andreperioden minnet om noe vi prøver å få til. Tredje periode er derimot årsbeste. Der var energien og viljen på plass. Det ble kickstartet skikkelig av Ali, som gjorde ekstremt mye for laget uten å score i dag. Han spilte med hjertet utenpå drakten, og det virket smittsomt. Da begynte flere å melde seg på defensivt, og plutselig begynte vi å løpe og dele ballen og. Når vi gjør det, er vi gode, er dommen fra Gimletreneren.

Bryan herjet i 3. periode
Der Ali gjorde alle de lille tingene var det enkelt å se hvor viktig Bryan Coleman var for Gimle i kampen. 18 poeng i en periode er meget sterkt og Bryan ser ut til å ha funnet seg skikkelig til rette igjen i Gimle.
- Vi startet ganske treigt i første halvdel og vi jobbet ikke på returer og slikt som jeg vet at vi kan. Vi trengte å øke energinivået vårt. Jeg synes vi gjorde en veldig god jobb i andre halvdel med energien og forsvaret vårt, og dette førte til en fantastisk tredje periode og lot oss sette tonen i kampen.

Både Gimle og Frøya manglet sine kanskje beste spillere i kampen, for Gimle var Milovan Savic på sidelinjen med en strekk i hamstring. Bryan vet hvor viktig Milovan er for laget, men er tydelig på at man må ha fokus på de som er med i kampen.
- Jeg hadde samme inngang til kampen som jeg alltid har. Jeg vil gjøre det jeg må for at laget skal vinne. Om det er å score, spille forsvar eller skape skudd for lagkameratene mine. Når en er skadet må andre steppe opp. Dette var en mulighet for alle oss andre til å heve vårt nivå og spille bedre mens Milovan er ute. Han kommer snart tilbake og vil hjelpe oss masse, så nå må vi bare gjøre jobben mens han blir bedre, forteller Bryan.

Hva som ble sagt i pausen får vi ikke helt vite fra Bryan.
- Treneren snakket med oss i pausen og vi visste egentlig alle sammen hva vi måtte gjøre for å vinne. Vi måtte være bedre i forsvar og ta returer. Da kom vi ut «guns blazing» og alt startet med forsvaret vårt. Det ga oss enkle muligheter til å score og åpne skudd.  to easy baskets and open shots.

Toppkamp igjen på søndag - i Gimlehallen
Snuoperasjonen i 3. periode sørget for at det til slutt ble en enkel 85 - 61 seier til Gimle. Det betyr at Gimle fortsatt er ubeseiret i Firi-ligaen. Søndag er det klart for ny kamp når Asker kommer til Gimlehallen igjen. Asker ligger på andreplass på tabellen (plassen over Gimle) med flere kamper spilt. De to eneste tapene til Asker er fra forrige bergenstur.

Kampstart på søndag er 17.00i Gimlehallen.
Du kan kjøpe billetter her: https://gimlebasket.hoopla.no/sales/768369034

Mint Media sponser som vanlig alle barn opp til og med 13 år gratis inn på kampen, vi ønsker likevel at alle registrerer billetter på billettsiden.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?