Elite

Åtte på rad - og fortsatt tabelltopp

Gimleguttene fortsetter storspillet og kjørte over Tromsø Storm i Gimlehallen

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

November 22, 2020

Chavares Flanigan ble Gimles toppscorer mot Tromsø med 21 poeng.
Chavares Flanigan ble Gimles toppscorer mot Tromsø med 21 poeng.

Gimle gikk inn til søndagens kamp mot Tromsø Storm som serieleder, og tok tidlig kommandoen i kampen.

Allerede etter første periode ledet Gimle med 9 poeng, hele 28 poeng scoret hjemmelaget i perioden. Ledelsen økte gjennom hele kampen, og selv om Tromsø yppet seg litt i fjerde periode var seieren aldri truet.

Alle bidrar
Det som igjen er gledelig å se med Gimleøyne er hvordan laget fremstår som en enhet, som et lag. Ni spillere tegnet seg på scoringslisten, fem spillere endte med tosifret antall poeng. Gimle har flere spillere som kan score veldig mange poeng, men det ser ut som et lag med spillere hvor de egentlig ikke bryr seg hvem som scorer - så lenge laget gjør det. Den ekstra pasningen blir ofte omtalt som en suksessfaktor hos de beste lagene i alle verdens ligaer. Viljen til å gi opp et godt skudd for et bedre skudd. Dette ser vi tydelig også i dette herlige Gimlelaget. De spiller for hverandre.

Intensitet i forsvar
Gimlelag i alle aldre skal også være gjenkjennelig med hardt forsvar og raske angrep. Dette er også kanskje det som er mest definerende for Audun Eskelands mannskap i BLNO. Det er press på ball gjennom hele kampen. Det er høye krav og forventninger til spillerne, både fra Audun, lagkamerater og fra dem selv. Og det gir resultater. Motstanderne blir brutt ned over en hel kamp med dette presset og når Audun kan bruke alle 12 spillerne har vi også dybden til å kunne gjennomføre denne krevende måten å spille på.

Chip toppscorer

I kampen mot Strom var det Chavares Flanigan som ble toppscorer med 21 poeng. Han snek seg foran Anders Fjærestad som endte på 19 og hadde fem trepoengstreff på seks skudd. Eivind Lamo var enorm igjen. Ni returer og 16 poeng, og da Storm prøvde seg på et comeback i 4. periode var Lamo god å ha for hjemmelaget.
Også morsomt å se Marcus Lampe på banen for Gimle. 18-åringen har slitt med en vond fot i sesongstarten og har bare nylig begynt å trene skikkelig. Men viste hvor god han kan være i forsvar i de minuttene han var på banen.

Gimle topper altså BLNO så langt med åtte seire og kun et tap. Neste helg er ny hjemmekamp, mot Centrum Tigers. Kampen spilles i Gimlehallen, men desverre for tilnærmet tomme tribuner. Men man kan se kampen på direktesport.no eller via BA-sporten.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?