Elite

Bryan imponerte i debuten

Det ble en overbevisende seier i lørdagens kamp mot Bærum Basket, og et gledelig gjensyn med Bryan Coleman som imponerte i sin første kamp tilbake i Gimle.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

November 7, 2021

Bryan Coleman i duell mot Frank Nyborg med pur unge Mikkel Kolstad som er med. Bildet er fra 2016.
Bryan Coleman i duell mot Frank Nyborg med pur unge Mikkel Kolstad som er med. Bildet er fra 2016.

Med sesongens femte seier på like mange kamper har Gimle fått en fantastisk start på årets Firiliga.

I lørdagens kamp mot Bærum Basket ble det en imponerende 79 - 64 seier. Og som vanlig var det laget Gimle som sto frem. Milovan Savic ble toppscorer med 16 poeng, men det var i forsvar i Gimle avgjorde. Å holde et Bærum lag med Stian Mjøs og nyervervelsen Phillip Schwethelm til 64 poeng viser hvor godt forsvarsspillet satt.

Bryan viste seg frem
Og vi fikk et veldig gledelig gjensyn med Bryan Coleman. Bryan spilte for Gimle i 2015/16-sesongen og var med da Gimle kom til semifinalen det året. Nå er Bryan tilbake og med kun tre treninger med gruppen viste amerikaneren hva han kan tilføre laget. Tre av fire fra trepoengeren, bra forsvar, et par flotte blokker og en herlig tip inn viste vårt entusiastiske publikum hva vi kan vente oss i kampene som kommer.

Bryan tilfører laget skyting, erfaring og fysikk og trener Audun Eskeland ser frem til at 29-åringen får mer tid med laget.
- Bryan er et positivt innslag for oss, så det kommer til å bli bedre og bedre.

Elsker å spille med hverandre
Bryan selv synes det var veldig gøy å være tilbake i Gimlehallen.
- Det var fantastisk å spille i Gimlehallen igjen. Det var en herlig energi og fansen var høylytt og skikkelig med i kampen. Jeg gledet meg til å spille og hadde det veldig gøy. Gimlehallen er jo en ganske liten hall, og det gjør at tilskuerne er mye nærmere enn når man spiller i store arenaer.

Og Bryan liker både gruppen og hvordan starten for han har vært.
- Jeg ønsket å bare komme inn og tilføre noe til en allerede fantastisk gruppe. Jeg tror jeg kommer til å passe veldig bra på dette laget og vi har en veldig god kjemi på banen. I år er potensialet i gruppen skyhøyt. Alle kommer overens og elsker å spille med hverandre. Vi har et balansert lag som kan score og forsvare.

Vår ambisjon er å vinne tittelen
Da Bryan var i Gimle i 2015/16 spilte han med Eivind Lamo, Mikkel Kolstad og Lars Espe. Men de var veldig unge den gang og på vei inn i ligaen som voksne spillere. Den gang overrasket Gimle mange ved å komme til semifinalen hvor Gimle til slutt tapte mot Centrum som endte opp som mestere. I år er det kun en ting som betyr noe for Bryan.
- Vi har ambisjoner om å vinne tittelen i år. Jeg tror vi kan gjøre det så lenge vi holder fokus og fortsetter å jobbe for å bli bedre hver dag. Jeg synes vi var ganske gode mot Bærum og å holde dem til 64 poeng vitner om bra forsvar. Vi må fortsatt gjøre en enda bedre jobb på returer og i forsvar. Vi var ok i dag, men vi kommer til å utvikle oss gjennom sesongen og med skikkelige treninger sammen, avslutter Bryan.

Gimletrener Audun var også naturligvis meget fornøyd med å slå Bærum med 15 poeng.
- Jeg synes kampen var ok pluss, sier Audun.

Mye bra, men også stort forbedringspotensiale
Selv om resultatet var bra og laget fortsatt er ubeseiret ser også Audun forbedringspotensiale.
- Det svinger fortsatt en del for oss. Det tar oss 10-15 minutter før vi starter å følge game plan skikkelig. Når vi gjør det, ser det veldig lovende ut. Samtidig trenger hele treningsgruppen tid sammen. Det har vi ikke hatt hittil og det kommer til å ha en positiv effekt. Vi bommer jo en del layuper og får litt for mange urytmiske skudd.

Treneren gir også noen av spillerne litt ekstra ros.
- Når det er sagt så var det mye bra individuelt forsvar i dag. Mikkel og Milovan satte tonen. Lars hadde et par veldig gode perioder der han viste hvor gode vi kan være.

Gimle manglet Espen Fjærestad og Kurt Ali Ouakkaha Størseth, men Audun er også tydelig på at både spillerne og fans ikke må ta for mye av etter den gode starten.
- Vi må være ærlige med oss selv. Bærum manglet to av sine fire beste spillere og likevel klarte de å ta oss ut av offensiv rytme litt for ofte.

Neste kamp mot Centrum Tigers
Likevel må vi si oss veldig fornøyd med å fortsatt være ubeseiret. Om en og en halv uke, 17. november, er det klart for bortekamp mot Frøya Baket. Og foreløpig er også rivalen fra Melkeplassen ubeseiret. For at Gimle skal gå inn i den kampen med en smultring i tapskollonnen må Centrum Tigers slås kommende lørdag (13. november). Så legg planene for lørdag opp med tanken om at man bør være i Gimlehallen kl. 17.00.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?