Elite

Det kokte i Gimlehallen da Gimle tok første stikk

Med over 300 tilskuere i Gimlehallen var det elektrisk stemning da Gimle tok første stikk i kvartfinaleserien mot Fyllingen. Neste kamp er onsdag 16. mars kl. 19.00 i Fyllingsdalshallen.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

March 14, 2022

Lars Espe sørget for en fantastisk stemning i Gimlehallen søndag kveld. Foto: Brage Æsøy Titlestad.
Lars Espe sørget for en fantastisk stemning i Gimlehallen søndag kveld. Foto: Brage Æsøy Titlestad.

Første kvartfinale Gimle Basket 85 - Fyllingen 66

Den første kvartfinalen i best av tre serien ble spilt søndag. Kampen startet noe rotete for hjemmelaget, med god intensitet i forsvar, men dårlig uttelling fremover.

Fyllingen har på papiret et meget sterkt mannskap, forsterket av Bouna N'Diaye som kom til de siste kampene i grunnserien og Jordon Harris som spilte sin første kamp for sesongen søndag. Og tidlig så Fyllingen ut som det beste laget. Ljubomir Campara scorte på trepoengere, og flere av de andre Fyllingenguttene traff bra. Midtveis i andre periode ledet gjestene med 10 poeng.

Men verken Gimlespillerne eller det fantastiske publikumet i Gimlehallen hang med hodet av den grunn. Anført av Lars Espe, Milovan Savic og Mikkel Kolstad gikk Gimle på 14 - 0 run mot slutten av perioden og gikk til pause med 5 poengs ledelse.

Fyllingen yppet seg litt i starten av tredje periode, men til slutt ble tempoet, trøkket, engasjementet og intensiteten til både spillere og publikum for mye for gjestene og Gimle stakk av og vant til slutt komfortabelt med 19 poeng.

Trener Audun Eskeland er nok fornøyd med seieren, men vet også at ingenting er avgjort i en best av tre av serie etter kun en kamp.
- Selvfølgelig er jeg godt fornøyd med resultatet i går, men det er ikke noe jeg føler vi skal være så utrolig komfortabel med. Fyllingen kommer til å respondere når de har ryggen mot veggen. Det vet vi, og det forbereder vi oss på. Rent spillmessig så lugget det jo veldig de første 10-15 minuttene med spill. Vi slapp Fyllingen for lett til på driver, og som resultat kom vi i feiltrøbbel i tillegg til å gi dem altfor mange offensive returer. Her må vi være bedre i forsvar gjennom hele kampen på onsdag, sier Audun.

Og spillerne vet også at serien er langt fra avgjort.
- På onsdag må vi være klare for å møte et Fyllingenlag som er ute etter revansje. De har mange gode spillere, så vi må fortsette å utføre kampplanen vår, og ikke bli for komfortabel med at vi vant første kamp, sier Lars Espe som igjen var nære en triple double med 13 poeng, 9 returer og 7 assist. Lars fikk før kampen prisen for årets forsvarsspiller i Firi-ligaen, og viste hvorfor i søndagens kamp.

- Vi forventer et skikkelig svar fra Fyllingen, de er et godt lag og kommer helt sikkert til å komme ut enda sterkere på onsdag. Men vi har også mye å bevise for oss selv, og vi har ingenting å være fornøyd med enda. Det er mye vi må gjøre bedre, kommer det fra Milovan Savic. Savic var som vanlig en gigant på banen og også han fikk utmerkelse før kampen. Milovan ble valgt inn i årets All Star-lag fra Firi-ligaen.

Vi som har sett mange kamper i Gimlehallen vet hvor unik stemningen i Gimlehallen kan være. Og søndagens kamp var enorm. Ikke mange arenaer i hele landet, uansett idrett, kan måle seg med trøkket i Gimlehallen. Publikum ga spillerne energi, det er det ingen tvil om.
- Veldig bra oppmøte i går som skapte en utrolig stemning i hallen. Det gir oss jo ekstra krefter utpå banen når man har et slikt hjemmepublikum i ryggen, sier Mikkel Kolstad som endte på 22 poeng i kampen og var en veldig avgjørende faktor for hjemmelaget.

- Sluttspill er noe av det morsomste å spille. Utrolig stemning på tribunen og jeg håper alle synes det var like gøy som vi synes det var, kommer det fra Kurt Ali Ouakkaha Størseth som var dominerende på en måte omtrent kun han kan være.

- Det var en utrolig steming i kampen og endelig kan vi fylle hallen igjen. Nå håper vi Gimlehallen er slik på alle våre kamper, sier Milovan.

Det var mange som utmerket seg i søndagens kamp. Både på og av banen.
-  Benken var også veldig god på å gi spillerne på banen ekstra energi. Må gi en shoutout til spesielt Magnus "Moose" Elgmork, som alltid er en kjempe god lagkamera, skryter Lars.

- Milovan var enorm i går. Han er klippen i forsvar, pluss at han løser problemer offensivt og er effektiv. Lars var og glitrende i første omgang i går. Ali kommer inn og bryter opp rytmen i kampen så til de grader. I tillegg viser Mikkel hvilken spiller han skal være. Masse energi, bra uttelling og ingen unødvendige sjanser, kommer det fra trener Audun Eskeland.

Neste kamp er altså onsdag 16. mars kl. 19.00 i Fyllingsdalshallen. Vinner Gimle så blir det semifinale mot enten Kongsberg Miners eller Tromsø Storm (Miners leder 1 - 0 i kamper). Skulle Fyllingen slå tilbake onsdag blir det hjemmekamp i Gimlehallen lørdag 19. kl. 18.00.

Dermed er vi sikret minst en hjemmekamp til denne sesongen. Forhåpentligvis mange flere. Og vi vil ha alle som var der søndag tilbake. For en magisk stemning dere lagde.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?