Gimlehallen

Dette er Gimle Basket

Aksel spiller på Gimle sitt talentfulle 2008-lag. I to uker har 14-åringen hatt arbeidsuke i Gimle og en av oppgavene var å skrive om klubben. Dette er hva Gimle Basket er, sett fra Aksels øyne.

Aksel Svenkerud Raundalen

Av

Aksel Svenkerud Raundalen

February 22, 2023

Beste norske herrelag noensinne?
Gimle Basketball er en klubb som har mange lag og har etter min mening det beste herrelaget gjennom tidene i Norge. Grunnen til at jeg hevder det er at herrelaget har seks landslagspillere Jørgen Odfjell, Lars Fredrik Mensah Espe,Reidar Sivert Greve, Mikkel Bedason Kolstad, Eivind Mathias Lamo og Espen Fjærestad. Herrelaget har også Milovan Savic som er stor leder og ble kåret til finalenes beste spiller da Gimle ble Norgesmestere i 2022. Treneren Audun Eskeland har blitt kåret til årets trener i fem av syv år. De aller fleste spillerne på elitelaget til Gimle er lokale spillere eller spillere som har spilt som unge i Gimlebasket. Espen Fjærestad har spilt i Gimlebasket siden han var 14år gammel og Mikkel Kolstad har spilt i Gimle siden han var veldig ung. Jørgen Odfjell og Reidar Greve spilte som ung på Ulriken så kom de til Gimle som 16 åringer. Gimles elitelag har utviklet en veldig god kjemi grunnet at mange av spillerne har spilt sammen så lenge. Dette er nok en av de viktigste årsakene til at de er så gode som de er.

Historisk har også Gimle vært veldig dominerende på kvinnesiden. Klubben har vunnet 15 Kongepokaler, det er mest av alle i norsk basket. Siste gang Gimle vant for kvinner var i 2019 da de avgjorde en thriller av en finale i siste sekund. Nå jobber klubben med bygge den neste gruppen av jenter som skal dominere på øverste nivå for kvinner.  

Respekt for alle
Mitt inntrykk er at klubben har mye fokus på at vi skal være greie mot hverandre og ha respekt for hverandre.

Klubben og trenerne har en samtaler med oss spillere om at vi skal være greie mot hverandre og behandle alle i hallen med lik respekt uansett hvem de er. Det kan også få konsekvenser om man ikke følger reglene til klubben eller treneren. Men dette er ikke noe som har vært en utfordring.

Jeg startet i Gimlebasket fordi storebroren min begynte på basket. Så startet Gimle opp flere lag på forskjellige skoler og da de kom til min skole, Steinerskolen, startet jeg i klubben også.

Lærer av elitespillerne
Noe av det spesielle med Gimle er at mange av lagene har trenere som spiller for herrelaget til Gimle. Disse spiller på det høyeste nivået av basketball i Norge. Jeg synte dette er gøy fordi de har mye erfaring med å spille på høyt nivå og vet mest sannsynlig hva som er best å gjøre i forskjellige situasjoner i kamper.

En del av en klubb, ikke bare et lag
Miljøet i Gimlebasket er veldig godt, en stor grunn for dette er av det er godt miljø på tvers av aldergruppene. Jeg som er 14år er litt imellom de eldste og de yngste i klubben. Jeg kan leke og spille med de litt yngre, mens jeg kan spille med og lære av de som er eldre. Jeg lærer masse av elitespillerne og kan spørre de om hva slags øvelser jeg kan gjøre og lære av. Dette kan jeg da også ta med meg og lære de yngre i klubben.

Gimlehallen er viktig for hvordan miljøet er i klubben, vi har alltid et sted og være og mange av oss er i hallen mye. Mange av oss yngre er i hallen både tildlig og seint.

Drømmer om å spille BLNO og NBA
Hvis jeg skulle sett for meg Gimle Basket om ti år ser jeg for meg at klubben har mange flere medlemmer, flere jentelag og flere som jobber i klubben. Jeg ser for meg at vi har fått ny og enda større hall som kanskje har flere baner sånn at enda flere lag kan trene samtidig. For meg ser jeg for meg at mitt lag drar på mange turneringer og blir et enda bedre lag gjennom årene. Min største drøm erå spille i NBA, men først har jeg lyst til å spille på elitelaget til Gimle. Å få spille med de spillerne som er der i dag  hadde vært superkult.

 

 

 

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?