Elite

Eskeland: - Flørter med hvor god han kan være

Gimle tok sin tredje strake seier for sesongen. Som vanlig med gode bidrag fra mange spillere. Men trener Audun Eskeland bemerker seg særlig utviklingen til et av Norges største talenter.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

October 4, 2022

Reidar Greve ble toppscorer for Gimle i seieren over Tromsø. Foto: Thomas Sætren.
Reidar Greve ble toppscorer for Gimle i seieren over Tromsø. Foto: Thomas Sætren.

Gimle Basket 85 - Tromsø Storm 73

Det ble en god start på sesongen også på hjemmebane. Etter å ha startet med to seire på Østlandet forlenget Gimle Basket seiersrekken mot Tromsø Storm. Tre seire på tre kamper er en flott start på sesongen.

I kampen mot Tromsø ble første periode preget av at skuddene ikke helt satt for Gimleguttene. Men da skuddene begynte å gå gjennom nettet i den andre stakk Gimle fra gjestene fra nord.

Både andre og tredje periode var det ballbevegelse i angrep og intensitet i forsvar som definerte Gimlelaget, noe både publikum og trener Audun Eskeland nok er veldig fornøyd med.

Men Tromsø Storm gir aldri opp. Det har de aldri gjort. Anført av en meget god Petar Radojicic kriget Tromsø seg tilbake i kampen. Nærmere enn ni poeng kom de aldri, men nære nok til at hjemmelaget måtte stå på hele kampen.

Audun er både fornøyd med kampen, men litt irritert over siste periode.
- Jeg er fornøyd med å vinne. Vi spilte i grunn veldig god basketball til tider, og jeg følte at vi hadde kontroll hele veien. Vi bommet og en hel del åpne skudd vi fikk i rytme, så det kunne hjulpet på scoren, men sånn er det. Vi burde uansett ikke ha tatt foten av gasspedalen i fjerde periode. Da kom Tromsø inn i kampen igjen, slik lag med gode spillere ofte gjør om de får muligheten.

En som virkelig har vært klar for starten av sesongen er Reidar Greve. 20-åringen har vært et av Norges største talenter i mange år. I sommer debuterte Reidar Greve for seniorlandslaget. Forrige sesong ble preget av lite kontinuitet i spilleminutter, ikke så rart når halve landslaget konkurrerte om guardplassene på Gimle. Lars Espe er ute med langtidsskade, Ali Ouakkaha Størseth har lagt opp, Eivind Lamo er langtidsskadet og bredden på laget med rutinerte spillere er med det svekket. Da må andre stå frem. Gimle har vært trygge på at nettopp Greve er mer enn klar for å ta det steget, selv om han kun er 20 år har han allerede god erfaring fra BLNO. Og i år må Reidar være blant Gimles viktigste spillere. Og Eskeland mener det ser veldig spennende ut.
- Det var fint å se starten på blomstringen av Reidar. I dag var han god, men fortsatt bare i den fasen der han flørter med hvor god han faktisk kan være.

I den setningen ligger det både massiv skryt og en klar utfordring. Reidar ble Gimles toppscorer med 21 poeng. Fem av ti på trepoengsforsøk er meget godt. Reidar har tatt steg defensivt og virker veldig trygg offensivt. Det blir rett og slett utrolig spennende å se Reidars utvikling denne sesongen. Og en ting ser veldig klart ut: Reidar er klar for utfordringen.

Neste hjemmekamp for Gimle Basket er førstkommende søndag (9. oktober) kl. 17.00 mot Centrum Tigers.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?