Sluttspillet er endelig i gang. I best av tre serien i kvartfinalene tok Gimle første stikk. Og det ble litt av stemning i Gimlehallen med stjerner både på banen og på tribunen.

Dante Thompson var enorm i første kvartfinale. Foto: Brage Titlestad

1. kvartfinale:
Gimle Basket 91 - Centrum 75
Gimle leder 1-0 i best av tre serien.

Når sluttspillet begynner kommer også alltid nervene. Gimle Basket har hatt en god sesong og vanligvis når laget som ender på 2. plass møter det 7. plasserte laget så vil man gå inn i en serie med stor selvtillit.

Men med Milovan Savic fortsatt skadet, og et Centrum Tigers med landslagsspiller Johannes Dolven og amerikaneren Ilarion Bonhomme har Centrum et slagkraftig lag som man ikke kan ta lett på.

Det gjorde heller ikke Gimle, og anført av en strålende Jørgen Odfjell tok Gimleguttene kommandoen tidlig i kampen. Jørgen noterte seg for 16 poeng i første halvdel og Gimle ledet med åtte poeng til pause.

En annen som virkelig utmerket seg var Dante Thompson. I det som vel er hans beste kamp for sesongen fikk publikum servert tre fantastiske dunker, og amerikaneren noterte seg for 25 poeng. Veldig gøy for hjemmepublikumet å se Dante herje i sluttspillet og publikum viste at de satt pris på både de akrobatiske dunkene, samt en helt enorm blokk i andre halvdel av kampen.

Men Centrum er ikke et lag som gir seg. Det ligger ikke i deres natur. I tredje periode startet gjestene fra Oslo best og presset Gimles ledelse helt ned i to poeng to minutter ut i perioden. Da våknet også publikum og med voldsom støtte fra tribunen var det nettopp Jørgen og Dante som sørget for de neste poengene til hjemmelaget. Og da våre skarpskyttere, Mikkel Kolstad og Espen Fjærestad scoret på to trepoengere på rad var ledelsen tilbake til 10 poeng.

Det var også siste gang i kampen ledelsen var på mindre enn tosifret antall poeng. Gimle kontrollerte resten av kampen.

En annen som var meget viktig for Gimle i kampen var Lars Espe. I bare hans tredje kamp for sesongen, etter å ha mistet nesten hele grunnserien med skade, var Lars drivende offensivt og gjorde en meget god jobb defensivt på lynraske Bonhomme. Lars noterte seg for 15 poeng, 10 returer og (minst) 6 assist i kampen.

Dermed leder altså Gimle 1 - 0 i kvartfinaleserien som er en best av tre serie. Det betyr at vinner Gimle mot Centrum i Oslo på lørdag så er de regjerende Norgesmesterne klare for semifnalene. Skulle Centrum vinne lørdag blir det en tredje og avgjørende kamp i Gimlehallen tirsdag 21. mars kl. 19.00. Kampen lørdag kan du se på TV 2 Play.

Det var også mye gøy som skjedde rundt kampen onsdag kveld. Milovan Savic ble hedret med beviset for at han nok en gang er valgt inn på årets All Star-lag.

Milovan Savic fikk beviset for at han er All Star i årets sesong av Sportsjef Brent Hackman.

Det var også utrolig morsomt å se sølvmedaljevinnerne fra Special Olympics i Italia, Hop Stars, på tribunen i Gimlehallen. Aldri før har Hopspillere fått slik hyllest og applaus fra publikum i Gimlehallen. Stjernene fra Hop Stars ble hedret i pausen av kampen og måtte skrive mange autografer til Gimlefans etter kampen.

Når neste kamp i Gimlehallen er er usikkert, det som er helt sikkert er at det blir flere hjemmekamper denne sesongen. Enten en avgjørende kvartfinale mot Centrum eller semifinale mot vinneren av Fyllingen og Bærum Basket. Skulle Gimle vinne lørdag så kommer det an på resultatene mellom Fyllingen og Bærum på når første semifinale spilles. Avgjøres den også etter to kamper vil semifinalene starte allerede tirsdag i Gimlehallen. Skulle Fyllingen og Bærum trenge tre kamper på å avgjøre hvem som går videre så vil semifinalene starte i Gimlehallen onsdag 29. mars.