Elite

Første stikk til Gimle - med enorm støtte fra tribunen

Etter 10 dager uten kamp ble første kamp i best av fem serien i finalene mot Bærum spilt onsdag. I en tett og tøff batalje var Gimle best. Og ble båret frem av et enormt hjemmepublikum.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

April 21, 2022

Lars Espe var igjen toneangivende for Gimle i første finalekamp mot Bærum Basket. Foto: Astrid Haugland Gjerde
Lars Espe var igjen toneangivende for Gimle i første finalekamp mot Bærum Basket. Foto: Astrid Haugland Gjerde

Gimle Basket 80- 74 Bærum Basket

Gimle Basket tok første stikk i kampen om Kongepokalen mot Bærum Basket. Finalene spilles best av fem og Gimle har fordelen av hjemmebane på grunn av høyere plassering i grunnserien.

Den første kampen var en fantastisk reklame for Gimle Basket, våre spillere, tilskuere, kultur og ikke minst for norsk basket. Seks norske landslagsspillere på banen. En lokal stjerne fra Montenegro, en amerikaner fra Michigan som traff på "alt" for Gimle, mens Bærum kunne skilte med en av norsk basket (og idretts) største ballkunstnere, en storhet fra tysk Bundesliga og et sammensveiset lag med gode spillere.

Kampen ble så jevn og tøff som en nøytral tilskuer kunne ønsket, mens mange av oss med Gimlehjerte nok synes det til tider var i overkant spennende. Ledsaget av en dommertrio som sørget for at kampen ikke ble stoppet for den minste lille ting, ble det også fysisk og skikkelig kjemping på banen. Slik det skal være i en finale.

Det startet bra for Gimle med god uttelling på skuddene, før Bærum tok mer og mer over i første omgang. Ved to anledninger var Bærum litt i ferd med å stikke fra, men da sto denne lokale helten fra Montenegro frem med viktige trepoengere. Til pause ledet Bærum bare med tre poeng.

Utover i andre halvdel fulgte lagene hverandre tett. Til slutt var det Gimle som scoret på de avgjørende skuddene og dro i fra mot slutten av fjerde periode. Foran et publikum som allerede 40 minutter før kampstart taktfast fyrte igang trommene og heiaropene.

Bryan Coleman var enorm for Gimle og ble toppscorer med 25 poeng og 6 av 9 fra trepoengeren i tillegg til 11 returer.
- Dette var en veldig viktig kamp for oss. Vi ville sette tonen i serien og forsvare hjemmebanen vår, forteller Coleman, før han fortsetter; 
- Dette betyr mye for meg og særlig siden Gimle er en klubb jeg har kommet tilbake til. Nå er vi to seire unna. Og fansen vår, den er helt fantastisk. Vi har de beste supporterne i Norge og de gir oss masse energi. Fra ropene, sangene til trommene de har så skaper det en fantastisk atmosfære som forteller alle som kommer hit at dette ikke blir lett for dem.

En av Gimles viktigste spillere gjennom hele sesongen har vært Jørgen Odfjell. Og i sluttspillet har han vært enda viktigere og fått noen av de tøffeste defensive oppgavene i alle rundene. I første runde var det Bouna N'Diaye som sleit med 2 metersmannen, før Jørgen gjorde livet surt for Ognjen Nisavic på Kongsberg. I onsdagens kamp måtte Jørgen dekke opp både Phillip Schwethelm, Stian Mjøs og Eric Gilchrese.
- Det var en gøy og intens kamp. Jeg føler vi hever oss i andre halvdel og spiller bedre som lag. Vi vet det blir vanskelig og tøft i Bærum, og der har sikkert de trykk fra tribunen også.

Den første kampen var utrolig viktig for Gimle. Bærum kunne stjålet hjemmebanefordelen med seier, og følte seg nok uslåelige før kampen. De fleste trenerne i Firi-ligaen hadde Bærum som favoritter og de hadde vunnet 13 kamper på rad før onsdagens tap i Bergen.
- Jeg er enormt lettet over at vi vant. Jeg synes Bærum i store deler av kampen så hakket skarpere ut enn oss. De kom til litt for mange offensive returer, som da leder til flere skudd til et lag som lenge har hatt enorm offensiv flyt. Det må vi rydde opp i. Men etter hvert tettet vi bedre igjen. Bærum fikk færre gode skudd og vi var mer bevisst hvor viktig det er å avslutte possessions med retur. Det var jo veldig jevnt hele veien og jeg følte det var en kamp som kunne vippet begge veier. Det var selvfølgelig enormt at Milovan fikk tippet ut to offensive returer på slutten. Det var nok ganske avgjørende for oss. I tillegg traff vi bedre bak trepoengslinjen i denne kampen. Vi er alltid værre å spille mot når skytterne våre treffer skudd.

Men Gimles hovedtrener vet at finaleserien såvidt er i gang. Tirsdag 26. april er neste kamp, da skal det spilles i Bærum.
- I neste kamp må vi ta bedre vare på ballen enn i går. Det var nok litt nerver inne i bildet. I tillegg må vi må flyttet ballen bedre. Når ballen blir stillestående og i hendene på en spiller for lenge, er vi sjeldent veldig gode.

Men inntil videre skal både trener Audun, spillerne og supporterne suge på denne karamellen. Gimle leder 1 - 0 i finaleserien. Vi gleder oss til neste hjemmekamp fredag 29. april kl. 19.00. Billetter kommer ut for salg lørdag.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?