Elite

Gimle best i «the battle of Bergen»

En kveld alle som var i Gimlehallen kommer til å huske. Det var en tøff fysisk kamp, til tider gnistrende angrepsspill, frustrerende feil og en helt vanvittig dramatikk onsdag kveld i Gimlehallen.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

February 2, 2023

Mikkel Kolstad og Gimlefansen følger spent med på om et skudd går i. Foto: Nicholas Noreng.
Mikkel Kolstad og Gimlefansen følger spent med på om et skudd går i. Foto: Nicholas Noreng.

Scenen var satt på forhånd da Gimle Basket tok imot Fyllingen til toppkamp og lokaloppgjør i Gimlehallen onsdag kveld. Gimle, som fortsatt jager førsteplassen, lå på andreplass med Fyllingen jaktende på plassen bak. For Fyllingen ville kampen være viktig om de skulle ha mulighet til å ta igjen Gimle i grunnserien. Før kampen hadde Gimle fem tap, mens Fyllingen sto med syv.  
- Det er alltid gøy å spille lokalkamper, uansett hvor lagene ligger på tabellen blir det nesten alltid spennende kamper, forteller Jørgen Odfjell.

Og det var Gimle som startet i et forrykende tempo i første halvdel. Angrepsspillet i første halvdel var noe av det beste vi har sett av Gimle. Ballbevegelse, spillere som beveget seg uten ball, raske avgjørelser og gode skudd. Fyllingen slet rett og sett med å holde følge med Gimleguttene. I andre periode hadde Gimle fått en 18 poengs ledelse. Men så justerte Fyllingen og gikk over til et soneforsvar, og Gimlespillerne sleit med å finne ut av det.
- Fyllingen gikk inn i en sone vi slet med å håndtere. Så mistet spillerne litt troen på seg selv og hverandre. All ære til Fyllingen for det, og det viser at vi har litt å jobbe med i forhold til å bygge kollektive vaner, men det kommer vi til å ordne på trening, sier Gimletrener Audun Eskeland.

I andre halvdel av kampen ble det så tett og spennende som vi er vant til at lokaloppgjør ofte blir. Gimle var for det aller meste i føringen, men i fjerde periode snek Fyllingen seg forbi ved to anledninger. Gimle slo tilbake hver gang og stemningen i Gimlehallen var enorm. Litt i overkant av 300 tilskuere sørget for et lydnivå som fikk basketpresident Jan Hendrik Parmanns klokke til å gi advarsel om høyt støynivå. Akkurat slik vi drømmer om at det skal være i norsk basket.

- Det er absolutt noe helt spesielt å spille i en fullsatt Gimlehall, sier landslagsspiller Jørgen Odfjell.

Det siste halvminuttet tok den dramatiske kampen seg opp til enda et nivå. Jørgen sendte hjemmelaget foran med to poeng med to iskalde straffer, før tidligere Gimlespiller Nikolas Skouen utlignet til 67-67.

Espen Fjærestad fikk muligheten til å avgjøre kampen med en trepoenger med få sekunder igjen, på bomskuddet kjempet Odfjell og Fyllingens Ivars Zvigurs om returen. Zvigurs fikk en hånd på ballen og tippet ballen – i egen kurv. Dermed ledet Gimle 69-67. Fyllingen burde fått en siste mulighet, men fikk flere. Først bommet Fyllingen på et skudd som ville sørget for ekstraperioder. Gimles gigant, Milovan Savic tok retur og med tre sekunder igjen kastet Savic ballen i luften for at tiden skulle gå ut. Men ballen traff lysene i taket og dermed fikk Fyllingen nok en mulighet. Fifi Aido prøvde seg på en frekk variant da han kastet ballen i ryggen på Mikkel Kolstad, men rakk ikke å komme inn på banen før han tok ballen igjen selv. Dermed var Gimleseier et faktum og vill jubel blant fans og spillere brøt ut på banen.

Snakkisen etter kampen var selvmålet som avgjorde den dramatiske kampen. Jørgen står kreditert med poengene, men tar ikke æren.
- Nei, jeg kan ikke ta æren for den. Men en seier er en seier.

Også Audun bemerker hvor viktig og spesiell stemningen i Gimlehallen er.
- Vi blir båret litt frem av publikum. Vi har en fantastisk gjeng ungdommer på tribunen. De hjelper oss å avgjøre slike kamper, kommer det fra Gimletreneren.

Allerede søndag er det klart for ny hjemmekamp for Gimle Basket. Da kommer til Asker Aliens til Gimlehallen. Kampstart er kl. 17.00. Link til billett ligger på hovedsiden på gimle.no. For Gimle var seieren et stort steg mot å sikre andreplassen i serien. Fyllingen har nå tre tap mer enn Gimle, og siden Gimle har sikret den interne kampen med to seire må Gimle tape fire kamper og Fyllingen vinne resten for at lagene skal bytte plass. På samme måte må Kongsberg tape to kamper for at Gimle skal kunne vinne grunnserien.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?