Elite

Gimle best - leder finaleserien 2-1

Det var en opplevelse å være i Gimlehallen i dag. 600 tilskuere fikk se en fantastisk kamp, hvor Gimle til slutt trakk det lengste strået. Dermed er Gimle en seier unna Kongepokalen.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

April 29, 2022

Lars Espe var enorm i fredagens seier. Foto: Brage Æsøy Titlestad
Lars Espe var enorm i fredagens seier. Foto: Brage Æsøy Titlestad

Gimle Basket 86 - 83 Bærum Basket

For en opplevelse det var i Gimlehallen fredag kveld. 600 tilskuere skapte en fantastisk ramme årets finalister i Firi-ligaen verdig.

Etter at både Gimle Basket og Bærum Basket hadde vunnet vær sin hjemmekamp sto det 1 - 1 før fredagens oppgjør.

Det var Gimle Basket som førte mesteparten av kampen, men hjemmelaget klarte aldri å stikke skikkelig ifra. Bærum Basket beit seg fast og lot aldri ledelsen skli for mye ut.

Og for de som så kamp to i finaleserien så vet vi at et Bærumlag på skuddhold er livsfarlige.

Før siste periode ledet Gimle med kun tre poeng, 70 - 67.

Men oppildnet av et fantastisk hjemmepublikum klarte Gimle å holde unna. En fantastisk steal fra årets forsvarsspiller, Lars Espe, helt mot slutten av kampen så ut til å på mange måter avgjøre kampen. Lars sendte Gimle fire poeng foran med poeng med bare litt over 20 sekunder igjen. Og publikum i Gimlehallen tok helt av.

Philliip Schwethelm scorte på en trepoenger, men tre straffer av Bryan Coleman sørget for at Gimle holdt seg tre poeng foran. Men da Phillip Schwethelms trepoengsforsøk i det tiden gikk ikke gikk oppi kurven var seieren et faktum.

Dermed er Gimle Basket kun en seier unna etter å hente Kongepokalen hjem til Bergen. Neste kamp spilles i Nadderudhallen på mandag, vinner Gimle er det over. Skulle Bærum vinne blir det en femte og avgjørende kamp i Bergen torsdag 5. mai.

Men fredagens seier var enormt viktig for Gimle.

Lars Espe ble kåret av en jury til banens beste spiller og fikk med det også en fantastisk premie på 20 000 kroner av en av Gimles aller viktigste støttespillere, Frode Noss.

Men det var flere Gimlegutter som var gode i dag. Kampens toppscorer ble 27 poeng, ett mer enn Lars. Espen Fjærestad hadde stilt inn siktet og puttet tre trepoengere, og endte med 16 poeng. Jørgen Odfjell var nok en gang enorm i forsvar, og forsvarte gjorde sammen med Mikkel Kolstad livet surt for både Stian Mjøs, Eric Gilchrese og Phillip Schwethelm. Eivind Lamo noterte seg for hele fire blokkede skudd, og Milovan Savic er som alltid et anker for Gimle.

Vi håper Gimle avgjør allerede mandag, men hold av neste torsdag bare i tilfellet.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?