Elite

Gimle er seriemestere - Håper vi får muligheten til å fullføre dette

Det blir ikke spilt flere seriekamper denne sesongen. Gimle er dermed årets sesongs seriemester. Nå venter vi i spenning for å se hva som skjer med sluttspillet.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

March 2, 2021

Gimle er seriemestere for sesongen 2020/21. Her fra kamp mot Kongsberg i januar. Foto: Nicholas Noreng
Gimle er seriemestere for sesongen 2020/21. Her fra kamp mot Kongsberg i januar. Foto: Nicholas Noreng

Beredskapsgruppen i Norges Basketbalforbund bestemte i dag at den siste serierunden til helgen blir avlyst. Dermed blir dagens tabell stående som tellende resultat for sesongen og Gimle Basketballklubb er kronet til seriemestere. Gimle har spilt 16 kamper og vunnet 13, mens Kongsberg på andreplass har kun spilt 15 og også tapt 3. Men Kongsberg er i realiteten to kamper bak Gimle ettersom at vi har vunnet begge oppgjørene mot forrige sesongs seriemester.

De to lagene på 1. og 2. plass skiller seg også ut i målforskjell, selv om de bare har ett tap mindre enn Frøya Basket som dermed får tredjeplassen i årets serie. Gimle fikk kun spilt en kamp mot Frøya i år, første seriekamp som endte med et knepent tap.

Håper på gode nyheter
Nå knytter det seg stor spenning om hva som skjer den neste måneden. Norges Idrettsforbund skal møte med regjering onsdag og vi kan forvente noen svar fredag 5. mars når regjeringen kommer med sin redegjørelse. NBBF har sammen med klubbene i BLNO bestemt at sluttspillet må fullføres innen fristen som var satt før sesong, altså 15. april. Både forbund og klubbene håper at løsningen kan fortsatt bli et tre kampers seriespill i sluttspillet, men skulle det vise seg å ikke være mulig å spille i løpet av mars kan det ende opp med et «elite 8» sluttspill, hvor alle åtte lagene som er kvalifisert møtes og sluttspillet avgjøres i løpet av en helg med cupspill.

Fantastisk jobb av spillerne og trener
BLNO-spillerne til klubben er fantastiske representanter for Gimle Basket. Inneværende sesong har vært krevende for alle involverte, men med et fantastisk pågangsmot og dedikasjon til trening har spillerne holdt humøret og treningsiveren oppe tross alt. De fleste kamper er spilt for nesten eller helt tomme tribuner, men intensiteten på banen har likevel holdt seg stabil. Klubben har heller ikke hatt muligheten til å arrangere like mye for klubbens yngre medlemmer, men BLNO-guttene har bidratt på treninger med de yngre og har garantert også spilt en viktig rolle for at klubbens neste stjerner har holdt motivasjonen oppe gjennom en sesong hvor det ikke har blitt spilt særlig med kamper.

Trener Audun Eskeland må igjen berømmes for jobben han har gjort med laget. Treningsrestriksjoner og strenge protokoller til tross har Audun fått alle på laget til å «kjøpe» inn. Det er en gruppe som elsker konkurranse og som Audun har fått til å være lojal mot systemet. Og for klubben er kanskje det aller flotteste at det er et lag som virkelig spiller for hverandre. Flere spillere har notert seg for mye poeng i løpet av sesongen og samtlige virker å gi alt i forsvar når de kommer på parketten.
- Jeg er fornøyd med hva vi har gjort når vi har hatt muligheten til å gjøre det. Vi har spilt med ulikt lag store deler av sesongen, og samtlige spillere i stallen har fått gjort mye bra i år. Flere av spillerne har spilt gjennom mye smerter (Espen og Eivind), så mye cred til de for å ha gjort en såpass god jobb med å være bærende spillere. Jeg håper virkelig vi får mulighet til å fullføre dette, og vise hva vi kan være gode for med fullt lag, forteller Audun når han gjøres oppmerksom på at Gimle er kronet til seriemester.

En rar sesong, men fortjent gull
Espen Fjærestad kom endelig tilbake til Gimle etter fire år på college og to i den øverste serien i Danmark. Med sin rutine og fantastiske skudd har Espen vært veldig viktig for Gimle i årets sesong.
- Det er deilig å være seriemester. Å vinne sluttspillet er selvfølgelig det endelige målet, men i disse dager vet man jo aldri helt om vi i det hele tatt får muligheten til det. Da er det deilig å i hvert fall ha sikret førsteplassen i serien, som også gir oss en god posisjon inn i sluttspillet. Vi har en utrolig fet spillergruppe som jobber hardt hver dag. Jeg syns det er veldig fortjent at vi ender på førsteplass, selv om det ble en del avlyste kamper, sier Espen.

Eivind Lamo har vært en bauta i både angrep og forsvar gjennom årets sesong. En etablert landslagsspiller og blant de aller beste i BLNO, og Eivind er også tydelig på at seriemesterskapet føles fortjent.
- Ser på det som fortjent at vi vant serien når vi jevnt over har vært det mest dominerende laget, selv uten flere startere store deler av sesongen. Litt kjedelig at vi ikke fikk spille de siste kampene i grunnserien, men føler meg uansett trygg på at vi hadde vunnet dem. Nå handler det bare om at vi kollektivt må komme oss i god form, samtidig som vi holder oss skadefrie. Da tror jeg det blir ganske vanskelig å slå oss i sluttspillet, kommer det fra Gimles kanskje aller beste spiller i år.

Gimle var forrige sesong klar for semifinaler da sluttspillet brått ble avlyst, og både klubben og spillerne føler det var en Kongepokal som glapp for oss der. En av de viktigste grunnene til det var at Chavares Flanigan kom inn i laget, og «Chip» har igjen vært avgjørende for Gimle denne sesongen.
- Winning the league means a lot to me and shows how special and hardworking this team is. I believe we have not reached our full potential yet so hopefully we can in the playoffs. Gimle has proven to be very successful these past few years and I am happy to be a part of it, sier amerikaneren som ikke var spilleklar til første oppgjør mot Frøya.

Av alle spillere på Gimle er det kanskje ingen som har hatt like stor sportslig utvikling som vår 212 cm høye danske venn, Simon Jensen. Som velger å forklare seg på engelsk når vi spør om hva seriemesterskapet betyr for ham.
- We have been working hard with determination, even tho we have had our ups and downs, we are still developing as a team, but are taking long steps to become the best versions of ourselves.

Magnus Elgmork har tatt vare på sjansene sine og er kanskje Gimles aller beste motivator. Og i en sesong som har vært for tilnærmet tomme tribuner er kanskje den rollen viktigere enn noen gang. Og Magnus er også tydelig på jobben ikke er fullført enda.
- Hva skal jeg si a? Selvsagt vinner vi sesongen. Gimle er jo best. Men det har ingenting å si om vi ikke vinner bøtta. Så jobben er ikke ferdig enda, sier Magnus.

For Milovan Savic har sesongen vært utfordrende på flere måter. Han startet sesongen småskadet, trodde vi, men det viste seg fort at det var en mer alvorlig skade enn først antatt. Derfor spilte bare en smått haltende Milovan første seriekampen mot Frøya, etter dette var han skadet og ikke klar før vi hadde passert nyttår. I tillegg har Milovan og hans kone blitt foreldre for andre gang, og Milovan har vært i Norge uten sine aller nærmeste. Vi vet hvor viktig Milovan er for laget, og hvor mye bedre han gjør oss. Og også Milovan er i god form og skikkelig spillesugen nå.
- Yeah, first, even tough we didn't finish it the way we want it (playing all games) I belive we totally deserved it. Because we play the best basketball in Norway and I really hope that the government is gonna allow us to play playoffs so we  can prove it there too.

Gimle Basketball er utrolig stolte over vårt flotte BLNO-lag og gratulerer med gull i årets serie. Vi krysser nå fingrene for positive nyheter fra regjeringen angående fortsettelsen.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?