Elite

Gimle KNUSTE Kongsberg - tilbake på toppen av tabellen

Det var store forventninger til søndagens toppkamp mellom Gimle og Kongsberg. Men en forrykende 2. periode sørget for en overlegen seier for Gimle.

Frederik Gnatt

Av

January 10, 2021

Eivind Lamo etter en herlig dunk i andre periode. Foto: Nicholas Noreng.

Gimle 97 - Kongsberg 65

At Gimle skulle være særdeles slagkraftig med forsterkningene Jørgen Odfjell, Mikkel Kolstad og Kurt Ali Ouakkaha Størseth tilbake i Gimlehallen hadde de fleste av oss regnet med. Men at det skulle bli en knusende overlegen 32 poengsseier hadde nok ikke selvde mest optimistiske sett for seg.

Kongsberg manglet Aly Hudgins og Nicolai Østbye som skadet seg i lørdagens kamp mot Frøya, men hadde Fred Thomas tilbake på banen.

I første periode fulgte lagene hverandre tett. Gimle gikk til ledelse etter første med 16 - 13. I andre periode åpnet kranene seg i Gimlehallen. Etter halvspilt andreperiode ledet Gimle med 9 poeng. Men 6 trepoengere og flere andre gode angrep blåste ledelsen seg til 30 poeng til pause og 57 - 27. Deretter kontrollerte Gimle inn til seier.

- Spiller for hverandre
Det er også spennende å la tankene vandre til hvor dette kan ende for Gimle. Mikkel Kolstad har kun fått tre treninger før dagens kamp, Jørgen Odfjell kom tilbake rett før nyttår og Kurt Ali Ouakkaha Størseth har ikke trent skikkelig på nesten et halvt år. I tillegg forventes det at Milovan Savic er tilbake på banen neste helg mot Nidaros.
For Eivind Lamo, Gimles beste spiller så langt i sesongen, er det en fryd å ha gamle lagkamerater tilbake.
- Først og fremst er det veldig gøy. Vi har en gjeng spillere som alle spiller for hverandre, og i dag klarer vi kollektivt å plukke Kongsberg fra hverandre i 2. periode, sier Eivind som var enorm i første omgang i dag og er klar på hva som til fremover:
- Vi er nødt til å komme på trening hver dag med mål om å forbedre oss. Klarer vi det kommer vi å holde et ganske høyt nivå om to måneder og det blir nok veldig vrient å spille mot oss. Målet må være å kunne spille slik vi gjorde i andre periode hele kampen. Da med Milovan tilbake har vi såpass mye offensivt firepower og en solid defensiv kjerne.

Pass up a good shot for a great shot
En annen som ser lyst på tiden fremover er Gimles kaptein og storskytter Espen Fjærestad.
- De hever nivået betraktelig. De har jo alle mange gode kvaliteter. En av de viktigste jeg vil si som alle tre har, er hvor uegoistisk de er. Jeg tror det er det som gjør oss veldig farlige. Når vi beveger ballen og spiller med tempo blir det vanskelig å stoppe oss. Det er jo ofte snakk om å pass up a good shot for a great shot, og det syns jeg disse 3er ekstremt gode til, sier en fornøyd Gimlekaptein.

Storebror Anders Fjærestad ble Gimles toppscorer med 18 poeng og poengtavlen etter kamp viste tydelige tegn på hva Espen snakker om.
11 spillere sørget for poeng i dag. Fem spillere endte på tosifret.

Fornøyd trener
Gimletrener Audun Eskeland kunne heller ikke annet enn å være fornøyd med dagens kamp. Selv om han vet at Kongsberg nok blir bedre når det nærmer seg sluttspill.
-Veldig fornøyd med deler av kampen i dag. Vi starter veldig luggete, spesielt i angrep der det ikke ser ut som vi er helt samkjørte i forhold til timing og roller. Men så skrur vi opp forsvarstrykket tre hakk i andre perioden og leverer sikkert sesongbeste av en periode der. Det hjalp at vi traff noen skudd også. Nå skal det sies at Kongsberg ikke er det laget Kongsberg kommer til å være senere i sesongen. De må spille inn Fred Thomas, Aly Hudgins gir de en tydelig fysisk tilstedeværelse og Østbye var ute med skade. Veldig fornøyd med entusiasmen i laget. Mikkel, Jørgen og Ali kommer inn og gir laget noe nytt, men det lugger veldig og vi må bare fortsette å jobbe hardt på trening, er treneres vurdering etter dagens kamp.

Gøy å være tilbake i Gimlehallen
For Jørgen Odfjell var dette første kamp i Gimlehallen siden sluttspillet ble avlyst i mars i fjor, og med 13 poeng, godt forsvar og herlige angrep på kurven var det tydelig at Jørgen fortsatt trives i Gimlehallen.
- Det var veldig gøy å spille i Gimlehallen igjen selv med få publikum ble det god stemning.

For Mikkel Kolstad var det nesten fem år siden siste kamp i Gimlehallen. Kolstad scoret 6 poeng, men markerte seg med meget godt forsvar gjennom hele kampen.
- Det var gøy å være tilbake på banen igjen og være med på en slik seier.

Nesten bare bergensere
En annen som markerte seg i dag var Reidar Greve med 12 poeng og meget god uttelling. Det kan bli vanskelig for Audun å ta ut hvilke spillere som skal spille fremover, men så lenge guttene er lojale og jobber for hverandre er det nesten skremmende å tenke på hvor bra dette kan bli.

Vi er også ekstremt fornøyd med at Gimle i dag mønstrer et lag med en amerikaner, en inngiftet danske og 10 bergensere.

Det eneste skåret i gleden er at kampen ble spilt uten tilskuere. Dette laget fortjener den herlige stemningen Gimlesupporterne gir i kamp etter kamp. Neste lørdags kamp mot Nidaros vil også bli spilt uten tilskuere, etter dette håper vi det åpner seg muligheter for å invitere flere inn i hallen.