Junior

Gimleguttene vant thriller mot Fyllingen

Gimle Warriors som spiller i U14-serien i Bergen viste styrke da de kom tilbake i siste periode mot Fyllingen. Og på tribunen jublet Gimles Firi-stjerner.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

November 20, 2021

Søndag kl. 17.00 er det toppkamp i Firi-ligaen når Gimle tar imot Asker Aliens i Gimlehallen. Lørdag var det de kommende Gimlestjernene som fikk vist seg frem i Gimlehallen.

Både Gimle og Fyllingen sto med en seier hver i årets U14-sesong. Gimle startet kampen best og ledet mesteparten av første halvdel og godt ut i tredje periode.

Ledet til pause - før Fyllingen tok over
Etter å ha gått til pause med ledelse på 5 poeng startet tredje periode på best tenkelig vis for Gimle Warriors. Andreas Gonzales-Gleditch

og Isak Ulveseth økte ledelsen til 43 - 34 og ting så ut til å gå på skinner. Men så kjempet Fyllingen seg tilbake i kampen, ledet av lagets twin towers, Evert Dahlberg og Robin Johan Hagen Øksengård.

Og med tre og et halvt minutt igjen av tredje periode gikk Fyllingen opp i ledelsen. Og med bare åtte minutter igjen av kampen ledet Fyllingen 56 - 49. Men så viste Gimle Warriors enorm mental styrke, og begynte å kjempe seg inn i kampen. Forsvaret ble mer aggressivt, spillerne ble tøffere på returer og i angrep fosset de fremover på banen.

Mange som bidro
Med 4 minutter la Daniel Bye en nydelig scoring for Warriors og kuttet ledelsen til ett poeng, og like etter sendte Isak igjen Warriors i føringen med 57 - 56. Fyllingen kom

Daniel Bye med en nydelig floater.

tilbake, men med enorm støtte fra foreldre og Firi-stjerner sto Tobias Clemm frem i de spennende sluttminuttene. Syv poeng på rad fra den kjappe guarden ga Gimle en 64 - 58 ledelse, og etter at Isak scorte fire poeng til endte kampen 68 - 62 til Warriors.

Det var flere enn bare de største poengplukkerne som sto frem i dag. Daniel Bye viste frem glimrende forsvar på ball, Oliver Gnatt de Lima tok viktige returer mot slutten av kampen og Andreas Gonzales-Gleditch var et problem for Fyllingen hele kampen med sin voldsomme fart.

Var bestemt - ikke nervøs
Tobias ble Gimles toppscorer med 23 poeng og var godt fornøyd med kampen.
- Det var en veldig gøy kamp, det var spennende og jevnt. Det var også veldig gøy med Firi-spillerne på tribunen. Det hjalp veldig, forteller Tobias.

Tobias forteller at han ikke var spesielt nervøs på slutten og gir oss også hemmeligheten bak dagens seier.
- Jeg var egentlig bare bestemt. Det viktigste for oss i dag var at vi spilte som et lag. Nå ser vi fremover, Gimle Clippers er nok det beste laget i serien, men nå er vi klare for de også, ler Tobias.

En annen som koste seg på parketten i dag var Isak Ulveseth. Isak spiller med de som er to år eldre, men lot ikke det prege han på banen.
- Det var deilig å vinne i dag. Det ble jo skummelt, vi ledet jo i starten, men så kom de. Det var deilig å ta de på slutten. Vi ville vinne mer enn motstanderne. Vi løp mer enn de. Jeg var egentlig ikke så nervøs, jeg tenkte ikke så mye på det da jeg tok skuddene mot slutten.

Gøy med forbildene på tribunen
Isak er også helt klar på at det var en voldsom hjelp med støtten fra publikum.
- Det var gøy. Det hjalp oss veldig. De er jo forbildene våre også. Jeg har egentlig fire favoritter. Lars, Milovan, Jørgen og Mikkel, men hele laget er fantastisk og forbilder for oss.

Trener for Gimle Warriors er Kristoffer Gjerde Sætren fra Gimles Firi-lag. Han var også godt fornøyd med guttene i dag.
- Jeg er stolt over at de klarer å snu kampen i dag. Det startet bra, men så klarte vi ikke å holde trykket oppe. Det er særlig hjelpeforsvar vi sliter med til tider. De fikk altfor mange åpne lay ups. Men vi var tøffere i dag, vi tok returer og sto ikke bare å så på. Det har vi jobbet mye med, så det er deilig å se at det gir resultater.

På spørsmål om dette var en "coaching win" er Kristoffer helt klar.
- Nei, nei. Jeg kan ikke ta noe av æren for dette her i dag. Det er guttene sin seier og så var det utrolig kult med støtten fra tribunen.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?