Elite

Gimleseier på «hjemmebane» i Fyllingsdalen

Lokaloppgjør skal bli spennende, og det blir det ofte når Gimle og Fyllingen møtes. Onsdagens kamp ble intet unntak. Men oppildnet av våre fantastiske supportere dro Gimleguttene i land seieren.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

October 7, 2021

Milovan Savic var en gigant for Gimle mot Fyllingen.
Milovan Savic var en gigant for Gimle mot Fyllingen.

Gimle hadde kun spilt en kamp før onsdagens kamp mot Fyllingen, og det endte med en 31 poengsseier borte mot Nidaros.
Mot Fyllingen pleier det å bli tøft og jevnt, og Gimleguttene var nok ganske klar over at det ville bli en tøffere motstand denne gang.

Og det ble det. Anført av tidligere Gimle-spiller Nikolas Kvåle Skouen og amerikanske Maurice Jones holdt Fyllingen seg i kampen.
Til pause ledet Gimle med 2 poeng, men etter noen tydelig velvalgte ord var det et litt mer påskrudd Gimlelag som startet i tredje periode. Da spratt også ledelsen opp og Gimle tok kommando i kampen.

Men en justering til soneforsvar fra Fyllingen og uvanlig mange rotete feil fra Gimle gjorde at Fyllingen spiste innpå ledelsen og med bare minutter igjen var lagene nesten helt likt. Da virket det som at det hjalp Gimlespillerne å få massiv støtte fra tribunen. Gimlesupportere, i alle aldere, hadde møtt opp i hopetall og dominerte tribunen i Fyllingsdalen. Og heiet frem fra Gimlefansen tok også Gimle kontroll mot slutten.

Med et minutt igjen av kampen sto det 82 - 82 før Mikkel Kolstad scorte en trepoenger og da Jørgen Odfjell like etter økte ledelsen til 5 poeng punkterte Gimle kampen.

For Gimle ble dette den første virkelige testen i årets sesong, og en kamp som nok ga trener Audun Eskeland noen tanker om hva som må jobbes med fremover.
- Det er en litt luggete kamp, som gjerne er forventet tidlig i sesongen. Det føltes litt som sesongens første kamp med tanke på at vi spilte for 10 dager siden. Jeg føler vi er ganske langt unna å mestre vår egen spillestil, så der er det en del å gå på, men det er også mye positivt å ta av, forteller Gimletreneren før han gir en spiller litt ekstra skryt: 
- Milovan viste seg som den spilleren som fikk MVP for to år siden. Han virker å være i best form på banen, ikker verst for en snart 34-åring.

Og Milovan selv hadde dette å si om selve kampen: 
- Det var en tøff kamp, som vi forventet. Vi spilte ikke vår beste kamp, men vi klarte å holde roen når det gjaldt som mest, forteller vår favoritt montenegriner og legger til: 
- Tuuuuuusen takk til fansen vår i dag. De gjorde det til en hjemmekamp for oss.

Selv om kampen kanskje ikke var den flotteste kampen som er spilt, ble det fantastisk spenning og stemning på tribunen. Nå er det litt over en uke til forrige sesongs sølvvinner, Kongsberg Miners, kommer på besøk i Gimlehallen. Søndag 17. oktober regner vi med å fylle Gimlehallen i et av norsk baskets definitive mest spennende oppgjør. Billetter blir lagt ut i løpet av de neste dagene.


Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?