Junior

Gimletalenter viser internasjonalt nivå

I helgen var Gimles 2010 lag på turnering i Danmark. I Copenhagen Invitational møtte Gimles gutter toppede lag fra flere steder i Europa. Og bet godt fra seg.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

June 20, 2023

Gimles 2010 lag har hatt en fantastisk sesong.
Gimles 2010 lag har hatt en fantastisk sesong.

Gimles gutter født 2010 har hatt en stor sesong. De har vunnet Bærum Open, vunnet Hansa Cup, vunnet serien i region vest, konkurrert i serien mot eldre spillere i region vest, endte på 4. plass i Scania Cup og ble på bakgrunn av hva de har vist i sesongen invitert til Copenhagen Invitational.

Ballbevegelse fra en annen verden
I den danske hovedstaden var motstanderne de beste lagene fra Sverige og Danmark, samt et utvalg fra andre land. Vangligvis en meget tøff oppgave for mange norske lag, men våre unge talenter viser at hardt arbeid gir uttelling og at det absolutt er mulig å matche de beste lagene fra våre naboland.

Det startet riktignok tøft mot Litauiske Vilnius. Det laget var også overlegne i turneringen og vant finalen med sifrene 65-25.
- En basketleksjon på ballbevegelse, fortalte hovedtrener Thomas Clemm etter kampen.

- Det var utrolig imponerende å se de spille. Det var aldri mer enn to sprett, de angrep, sentret, svingte ballen, angrep og fikk gode skudd hele tiden, fortalte Norgesmester med BLNO Kristoffer Gjerde Sætren. Kris er en av klubbens viktigste og mest engasjerte trenere og var med som assistent i turneringen.

Tette og spennende kamper
Men etter kampen mot de kommende turneringsmesterne fra Litauen var resten av kampene jevne for Gimleguttene.
Et forsmedelig firepoengstap mot Åkersberga, Sveriges beste 2010-lag, røk sjansen for semifinale. Thomas var likevel veldig imponert over guttene og fokuset var på hvor mye laget lærte for hver kamp.

Det er lett å henge med hodet etter tøffe kamper og tap i jevne kamper, men det ligger ikke denne gruppen naturlig å gi opp. I stedet ser de muligheter og i neste kamp mot et samlet lag fra fem Københavnklubber kom første seier. 64 - 51 vant Gimle over HBBF Select, hvor kampen ble avgjort med sterk trepoengsskyting i siste periode.

Etter seier mot danskene var det Tartu Ülikool fra Estland som var motstandere. Nok en gang ble det en tøff kamp og nok en gang viste de unge talentene fra Gimle en evne til å takle motgang, stå sammen og ta gode valg mot slutten av kampen.
- Gutta ledet 31-18, så begynte estlenderne å doble på sidene half-court og vi sleit skikkelig og lå plutselig under 38-43. Gutta har en fantastisk evne til å nekte å gi opp, og vi klarer å bryte deres momentum og kontrollerer tilslutt inn seieren. Helt nydelig, var dommen fra trener Thomas.

Både laget og spillere viser seg frem
Dette har vært en kanonsesong for en veldig spennende gruppe for Gimle Basketball.

Vi ser også at tre av topp åtte på toppscorerlisten er fra Gimles lag, det er jo selvsagt imponerende at vi også viser at vi holder nivået individuelt. Likevel er det viktig å trekke frem laget og kampånden som bor i gruppen. Både i Scania Cup og Copenhagen Invitational står gruppen frem. Intenst forsvar, hard jobbing, støttende lagkamerater og en ro og mot til å avgjøre kamper. Det er mange spennende spillere i gruppen, men gruppen i seg selv er også ekstremt spennende. Vi gleder oss til å følge denne gjengen i årene som kommer.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?