Etter 10 strake seire kom rekken til i slutt i fredagens oppgjør mot Kongsberg Miners. Allerede søndag kan guttene få revansjere seg, men det blir uten Mikkel Kolstad.

Frederik Gnatt

Av

December 11, 2021

Lars Espe var meget god mot Kongsberg. Her har han en nydelig assist til Jørgen Odfjell. Foto: Nicholas Noreng.

Det var knyttet stor spenning til kampen mellom Norges to beste lag de siste sesongene. Dessverre kunne ikke kampen bli den festen vi hadde ønsket med fullt trøkk i Fana Arena. Vi besluttet å flytte kampen til Gimlehallen, og der var det også dessverre begrensninger i antall tilskuere.

Kan revansjere seg allerede søndag
Kampen ble spennende, med ett minutt igjen av kampen scorte Jørgen Odfjell en trepoenger og Gimle lå under med 2 poeng. Nærmere kom hjemmelaget dessverre ikke og det endte 72 - 80. Gimles seiersrekke stoppet på 10 kamper, men Gimle er fortsatt komfortabelt på tabelltopp. Og allerede søndag kan guttene komme tilbake på seierssporet når Tromsø Storm kommer på besøk til Gimlehallen.

Mikkel fikk brudd i ansiktet - Bryan fikk feil
Gimle måtte dessverre også klare seg i store deler av kampen uten Mikkel Kolstad. Mikkel løp inn Marin Morinar. Resultatet for Mikkel er fire brudd i ansiktet og vi er usikker på hvor lenge vi må klare oss uten en av våre aller beste spillere. Resultatet i kampen ble utrolig nok feil på Bryan Coleman.

Mikkel Kolstad fikk hjelp av lagkameratene med å forlate banen i fredagens kamp mot Kongsberg.

For Gimle var Lars Espe og Jørgen Odfjell våre to mest toneangivende spillere. Lars endte kampen med en imponerende statistikk med 14 poeng, 9 returer, 7 assist, 3 steals og en (fantastisk) blokk. Jørgen ble vår toppscorer med 20 poeng, de fleste av disse i fjerde periode da han holdt Gimle inne i kampen.

Gimletrener Audun Eskeland var fattet etter fredagens tap.
- Vanene våre straffet oss i dag. Toppnivået i laget er kjempehøyt når alle er påskrudde og ting flyter. Men det nivået når vi ikke ofte nok fordi vi er ujevne i hvor detaljorienterte vi er i treningssituasjonene våre. Så sånn sett er det greit å bli straffet for det, slik at vi kan fikse det. Det er tidlig i sesongen. Kongsberg viste større vilje i dag. de traff 60 % av topoengerne sine, så vi må bli tøffere. Samtidig skjøt vi elendig selv, noe som ofte svinger kamper. Synd at Mikkel måtte ut så tidlig. Det hadde en skikkelig negativ effekt på oss utover kampen.

Sesongen har fortsatt startet fantastisk for Gimleguttene med 10 seire på våre 11 første kamper. Vi satser på at sesongens 11. seier kommer søndag når Tromsø Storm kommer på besøk. Tromsø har variert mye denne sesongen, men har også vist at toppnivået er høyt. Blant annet to seire mot nettopp Kongsberg vitner om det.
Kampstart søndag er 17.00 og billetter kan kjøpes og registreres her: Gimle - Tromsø

ALLE MÅ REGISTRERE BILLETT PÅ NETT, VI SELGER IKKE BILLETTER I GIMLEHALLEN.