Elite

Han kommer tilbake

Eivind Lamo har i en årrekke vært en av Gimles viktigste menn. I år ble han kåret til All Star i BLNO og ledet laget til seriegull. Nå er han klar for en ny sesong i Gimlehallen.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

April 30, 2021

Gimle kan med glede meddele at Eivind Lamo har signert ny kontrakt med BLNO-laget.
Gimle kan med glede meddele at Eivind Lamo har signert ny kontrakt med BLNO-laget.

Gimle Basket er fantastisk glade for å kunne meddele at Eivind Lamo tar nok en sesong for klubben. Eivind har i flere sesonger vært en av klubbens viktigste spillere og kanskje vært den norske spilleren som har tatt de største stegene sportslig de siste fem sesongene. Vi har tatt oss en prat med både Eivind og hovedtrener, Audun Eskeland, om betydningen av signeringen.
- Målet mitt for sesongen blir å ha det fett med laget på og av banen. Å bygge en gruppe med god kjemi, så får vi forhåpentligvis også noen brukbare resultater av det. Personlig håper jeg også jeg får en sesong hvor jeg føler meg fin fysisk og slipper å konstant slite med diverse tærende skader.

En av de aller viktigste
Det ble lagt et stort press på Eivinds skuldre i årets sesong og ingen var kanskje viktigere for Gimles seriegull enn 24-åringen. Men sluttspillet bleavlyst og det er noe som plager hele spillegruppen.
- Det er jo kjedelig når man tenker man har det klart beste laget at man ikke får fullført sluttspillet. Det er jo mye av grunnen til at man spiller.

Håper på elektrisk stemning i Gimlehallen
En annen ting som var annerledes denne sesongen var at de fleste kampene blespilt uten, eller med veldig få, tilskuere. Å få publikum tilbake i Gimlehallener noe både Eivind og Gimle Basket ser frem mot.
- Det er jo trist når man spiller foran 20 tilskuere, så det hadde vært veldiggreit med litt trykk i hallen på hjemmekampene neste sesong. Publikum gir alltid ekstra energi til hele laget, så får vi bare håpe at neste sesong blir tilnærmet normal, forteller landslagsspilleren.

Personifisering av at hardt arbeid lønner seg
Gimle var i tapende finalist i både 2017 og 2019, og gikk altså inn i sluttspillet i både 2020 og 2021 med store ambisjoner og sterk tro på at Kongepokalen skulle hjem til Gimlehallen. For trener Audun Eskeland har ingen spillere vært mer stabile og like mye til å stole på som Eivind. Og treneren er henrykt over å ha med Eivind videre.
- Eivind var vår «heart and soul» forrige sesong, så at han velger å fortsette er utrolig viktig for hele laget og klubben, sier Audun.
- Eivind er en kulturbærer, en ekte lagspiller og en personifisering av at hardt arbeid lønner seg i lengden, fortsetter treneren skrytende.

Neste steg er å vinne
Og med All Star utvelgelse forrige sesong er også Audun klar på hva som må væreneste steget for Eivind.
- Neste steg for Eivind bør vel være å vinne BLNO, smiler Audun.

Den gode nyheten er at en av de aller viktigste brikkene erpå plass. Vi gleder oss til å se Eivind ikle seg Gimledrakt igjen også kommendesesong.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?