Elite

Har jaktet proffdrømmen – nå starter eventyret for Jørgen

Jørgen Odfjell ble kåret til finalens MVP i april, nå skal den populære Gimlestjernen til Nederland for å starte proffkarrieren. Les mer om hva han gleder seg til, og hva han vil savne mest.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

June 24, 2023

Jørgen Odfjell dirigerer under finalene mot Frøya Basket.
Jørgen Odfjell dirigerer under finalene mot Frøya Basket.

Sommeren 2018 kom Gimlespiller Eivind Lamo til den sportslige ledelsen og mente vi burde se på en veldig ung Ulrikenspiller.
- Han Jørgen Odfjell har vært med å spille med oss når vi spiller pick up, han kan bli skikkelig god, var rapporten fra Eivind.

Samme sesong kom 16 år gamle Jørgen til Gimle, på parallell spilletillatelse med moderklubben Ulriken. Jørgen fullførte sin ungdomsbasket, med U19 NM som siste stopp, i Ulriken, men tok også steg for steg i Gimles BLNO stall.

Fra «rookie» til lederen
Fra å være den unge som både fikk og tok vare på noen småsjanser i sin første sesong, til å spille seg inn i rotasjonen, til å bli en soleklar starter til årets sesong hvor Jørgen var en leder både på og av banen. Årets sesong kulminerte jo også i den andre strake Kongepokalen til Gimle, hvor Jørgen fikk utmerkelsen «Finalens MVP».

19 år gamle Jørgen Odfjell i finalene mot Kongsberg i 2019. Foto: Astrid Hagland Gjerde

Å følge Jørgens reise i Gimle har vært veldig gøy. Det har vært utvikling og vi har sett en spiller som har tatt drømmen sin på alvor. Han har uttalt at han ønsker å komme seg til utlandet, og har jobbet utrettelig for å klare det.

Nå starter proffeventyret
Neste sesong starter denne proffdrømmen, i nederlandske Aris Leeuwarden som endte på 4. plass i den nederlandske serien forrige sesong. Vi har tatt en prat med en av de store publikumsfavorittene i Gimle etter at signeringen ble klar.

Gimle: Hva vet du om den nederlandske ligaen og hva vet du om Nederland generelt?
Jørgen: Jeg vet at den nederlandske ligaen er et bra steg opp fra den norske. Også vet jeg at de beste lagene i Nederland også spiller mot de beste lagene i Belgia og at nivået der er enda bedre.
Jeg vet ikke så mye om Nederland, men jeg gleder meg til å finne ut hvordan det er der.

Gimle: Når startet drømmen om å bli proff?
Jørgen: Det har vært målet fra jeg var rundt 14 år å kunne leve av basketball. Og så har jeg opplevd det som mer og mer oppnåelig, jo mer komfortabel jeg er blitt i BLNO.

Gimle: Hva er målene for kommende sesong for deg?
Jørgen: Jeg vil utvikle meg til å bli en bedre spiller, også sørge for at jeg får en viktig rolle i mitt nye lag.

Gimle: Du er opprinnelig fra Ulriken, men kom til Gimles BLNO-lag som 16-åring. Hva kan du si om årene i Gimle?
Jørgen: Det har betydd utrolig mye. Jeg føler jeg har utviklet meg mye hvert år i Gimle og fått mer og mer tillitt og større og større roller. Jeg hadde ikke vært samme spiller uten Gimle. Har også fått mange nære venner i løpet av årene mine i klubben.

Kommer til å savne fansen og alle de unge
Gimle: Hva kommer du til å savne mest med Gimle?
Jørgen: Må si fansen og alle «younginsene». Det er alltid fett å komme inn i hallen og hilse på unge spillere som trener. Også må jeg jo si å få spille med min Duopartner, Lasso Espe og alle de andre lagkameratene fra disse årene.

Jørgen og «Duopartner» Lars Espe etter å ha sikret Kongepokalen i 2023.

Gimle: Hva kommer du til å savne mest med Bergen?
Jørgen: Det må bli familien min og alle vennene. I tillegg så kjenner jeg byen så godt.

Gimle: 10 år frem i tid, hvordan vil Jørgen se tilbake på desiste 10 årene?
Jørgen: Det er umulig å si. Nå håper jeg å ha et bra første år og så ta steg videre. Og uansett hvor langt frem i tid vi hopper kommer jeg aldri til å glemme«Back to back championship» med Gimle.

Utrolig glade på Jørgens vegne
For alle som er glad i Gimle Basket er det selvsagt et bittersøtt øyeblikk dette. Jørgen har vært en av våre beste, viktigste og mest populære spillere i noen år nå. Å miste Jørgen Odfjell er et sportslig tilbakeslag og trist på mange måter for klubben. Men vi er også tydelig på at vi heier på våre spilleres drømmer og er både stolte over klubbens rolle og utrolig glade på Jørgens vegne at proffdrømmen er i gang. Fra hele klubben ønsker vi Jørgen lykke til på det neste kapittelet.

Også håper vi at etter mange års enorm suksess i Europa, at vi får se Jørgen Odfjell i Gimledrakt en gang i fremtiden.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?