Junior

Hardt arbeid gir uttelling

Høsten 2020 startet Noah Bye, sammen med flere av sine lagkamerater, med morgentreninger. Målet var å komme på U16-landslaget. Nå er talentet i Bulgaria og representerer Norge i EM.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

August 11, 2022

Hardt arbeid har gitt uttelling for Noah Bye, som i disse dager representerer Norge i U16-EM.
Hardt arbeid har gitt uttelling for Noah Bye, som i disse dager representerer Norge i U16-EM.

Tirsdag denne uken dro norske håpefulle basketballspillere til Bulgaria for å representere Norge i EM for B-nasjoner i under 16 klassen. En av de spente 16-åringene er Gimlespiller Noah Bye.

Noah har hatt et uttalt mål om å nå U16-landslaget i flere år og høsten 2020 startet Noah og lagkamerat Anders Melve med morgentreninger før skolen.
- Jeg får ikke tid til å trene nok i løpet av dagen, så vi legger inn trening før skolestart. Jeg trenger det fordi jeg vil på landslaget, fortalte den gang 14 år gamle Noah.

En som var meget fornøyd med innsatsen var hovedtrener, Audun Eskeland, som også har vært trener for Gimles gutter født 2006 de siste årene. Audun håpet dette ville være kulturbyggende i klubben og har de siste sesongene gledelig sett utviklingen. Det som startet med Anders og Noah i Gimlehallen tidlige morgendager utviklet seg til en stor gruppe.

For Noah startet sommeren noe skuffende. Den kraftfulle forwarden ble ikke tatt ut på U16-landslaget som dro til Nordisk tidligere i sommer. Der mange tar nederlag tungt og sliter med å finne motivasjon fikk det motsatt effekt for Noah.
- Etter at jeg ikke ble tatt ut til Nordisk mesterskap tidligere i sommer ble jeg utrolig motivert. Jeg trente hver dag og brukte tilbakemeldingene jeg fikk av Baard (Stoller, landslagstrener) og jobbet med det.

En herlig innstilling som ga resultater og Noah kom med på laget før avreise til EM. Vi håper resten av våre medlemmer lærer av. Og det kan høres ut som at Audun Eskeland har kommet gjennom med et og annet etter flere sesonger som Noahs trener.
- Det betyr utrolig mye for meg. Det er deilig å sette seg mål, og oppnå disse etter mye trening og hardt arbeid.

En hel Gimlefamilie er stolt over innsatsen Noah har lagt ned og meget fornøyd med at Noah, etter vår mening veldig fortjent, er kommet med på landslaget. Hjemme sitter styreleder og far, Kristian Bye, og følger kampene som vises på Youtube. Og det betyr mye for Noah.
- At familien samles hjemme for å se meg spille er utrolig motiverende og jeg håper det ikke er siste gang jeg spiller med det norske flagget på brystet.

I torsdagens kamp mot Portugal fikk det norske landslaget det tøft. Det endte med tap 44-68. Noah kom innpå i tredje periode og markerte seg med sitt sedvanlige kraftfulle spill, noen returer og en steal. Neste kamper for Norge er Storbritannia fredag, Bosnia-Hercogovina på mandag og Sverige tirsdag.

Vi ønsker både Noah og de andre guttene lykke til videre.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?