Elite

Klare for semifinale - spilte på «hjemmebane» i Fyllingsdalen

Det ble en jevn og tøff kamp i den andre kvartfinalen mot Fyllingen, men til slutt sikret Gimleguttene seieren og er med det klare for semifinale. Der venter enten Kongsberg Miners eller Tromsø Storm.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

March 17, 2022

Milovan Savic var som vanlig fremtredende for Gimle. Foto: Brage Æsøy Titlestad
Milovan Savic var som vanlig fremtredende for Gimle. Foto: Brage Æsøy Titlestad

Fyllingen Basket 87 - Gimle Basket 103
Gimle vinner 2-0 i kamper og er klare for kvartfinale.

Det ble nok en festaften for Gimlefans onsdag da kvartfinalene mellom Gimle og Fyllingen ble avgjort. Kampen var jevn lenge og det var ikke før de siste minuttene at Gimle virkelig dro fra, da et desperat Fyllingen måtte begynne å feile for å prøve å stoppe klokken. Før det svingte kampen, og selv om Gimle tok kommandoen og ledet hele andre halvdel av kampen så var Fyllingen hele tiden i nærheten med muligheter for å stjele kampen. Ingen av lagene hadde god uttelling på sine skudd, Gimle traff kun på 31 prosent av våre trepoengere, mens Fyllingen endte på 28%.

For Gimle var Lars Espe igjen fantastisk. 15 poeng, 13 returer og nok en del mer enn de to assistene som statistikken viser, i tillegg til meget godt forsvar. Lars var også helt avgjørende mot slutten av kampen og avgjorde på mange måter oppgjøret med en trepoenger og steal pluss scoring like før slutt.
- Lars leverte sesongbeste i dag, er dommen fra trener Audun Eskeland.- Det var tøft og skummelt i dag, men jeg var likevel ganske trygg på at vi skulle vinne. Det var viktig for oss å komme oss gjennom en slik kamp, slik at denne gruppen fikk erfaring i å avslutte serier. Fyllingen har en haug med klassespillere, så vi fikk aldri den avstanden som ville ødelagt kampen for de. Kudos til Fyllingen for det. Spesielt energien til Jones og Fivelstad holdt de inne i kampen. Men gode kamper fra Bryan, Eivind og Milovan passet bra for oss. Nå må vi nullstille etter i kveld. Vi får litt over en uke med treninger, så vi får bare jobbe med å styrke identiteten vår ved å ha gode treninger, fortsetter Audun.

Motstander i kvartfinalen blir først avgjort torsdag, når Kongsberg skal til Tromsø og spille den andre kampen i deres serie. Der leder Kongsberg 1 - 0 og kan sikre semifinale med seier. Vi vet heller ikke helt når vi skal spille før vi vet hvem som er kvartfinalemotstander, så informasjon om neste kamper kommer straks den serien er over.

- Vi kommer til å være klare uansett hvem vi møter. Fyllingen er et godt lag som jeg synes har forberedt oss godt for hva som kommer. Vi kan alltid bli bedre på mange ting og vi har nok tid til å analysere alt og fikse det som som må fikses, sier vår All Star Milovan Savic.

Milovan endte kampen 21 poeng og var som vanlig stabiliserende for oss. Men det er en ting Milovan drar frem som vi håper å se mer av i kampene som kommer.
- De siste to kampene her er det gøyeste jeg har vært med på i mine år i Gimle. Fansen minner meg om hvordan det er hjemme i Serbia og Montenegro.

Også Audun lot seg begeistre av støtten Gimleguttene fikk fra tribunen.
- Det gøyeste i  dag var egentlig følelsen av at vi hadde litt hjemmebane på grunn av et fantastisk publikum. Klubben stilte og opp bidro med fantastisk stemning på tribunen. Jeg håper virkelig flere og flere tar turen på kampene fremover. Jeg antar at det er gøy å se kamper når stemningen er slik, i tillegg til at laget får ekstra energi av det.

Dette blir første semifinale Gimle spiller siden 2019. I 2020 var vi klare for semifinaler, men da ble disse avlyst på grunn av korona og i fjor ble hele sluttspillet avlyst. Så det er en gjeng spillere som ser frem til å endelig kunne spille, og ikke minst spille for et så fantastisk publikum som vi har i Gimlehallen. Når kampene blir spilt er altså avhengig av hvem vi møter, og vi kommer med mer informasjon så snart vi har dette her på nettsiden og på sosiale medier.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?