Elite

Knuste Fyllingen - sikret medalje

Gimle spilte sin femte kamp på syv dager onsdag, men i kampen mot Fyllingen var det ingenting som tydet på at guttene hadde hatt et ekstremt kampprogram.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

February 17, 2022

Lars Espe var enorm mot Fyllingen. Foto: Nicholas Noreng.
Lars Espe var enorm mot Fyllingen. Foto: Nicholas Noreng.

Gimle 106- Fyllingen 80

Med seier mot Fyllingen tok Gimle et veldig stort steg mot å sikre medalje i årets grunnserie. Gimle står med syv tap, i likhet med Kongsberg Miners og det er to mindre enn Bærum Baket som ligger på 4. plass. Hadde Fyllingen vunnet onsdagens oppgjør ville de spilt seg inn i medaljekampen, men nå holder det for Gimle med en seier på de siste to kampene for å være sikret medalje. Første mulighet til å sikre denne er førstkommende lørdag kl. 19.00 i Gimlehallen mot Ammerud.

Fyllingen startet kampen best, men Gimle kom seg tilbake i kampen i første periode og etter det var det hjemmelaget som styrte showet.

Lars Espe var over alt onsdag, point guarden noterte seg for en triple double med 11 poeng, 10 returer og hele 13 assist.

Milovan Savic var ikke med til Oslo på tirsdagens kamp mot Ammerud fordi han var blitt syk, men kjempen vår var tilbake og noterte seg for 20 poeng, 7 returer og 7 assist.

Det var i det hele tatt mange spillere som gjorde en meget god figur i går. Bryan Coleman ble toppscorer med 22 poeng, Reidar Greve puttet 21 poeng og hadde i tillegg 6 assist, Espen Fjærestad har prikket inn skyteformen og endte på 19 poeng med 6 av 9 fra trepoengeren.

Trener Audun Eskeland var også fornøyd med onsdagens kamp og hvordan laget har slått tilbake fra det pinlige tapet mot Ammerud søndag.
- Jeg føler vi har hatt et par sånn halvveis karakterseire, selv om vi ikke skal hoppe i taket av det vi har prestert de siste dagene. Tapet mot Ammerud var pinlig med tanke på at vi ledet med over 20. Vi må fortsatt bli et par hakk skarpere når det gjelder forsvaret vårt. Der må vi bli bedre på kommunikasjon, en mot en og på returer. Når det er sagt, så har vi vist tendenser til mye bedre angrep de siste kampene. Ballen flyter litt bedre, selv om den har litt å gå på. Lars pusher tempo mer nå, Milovan sørger for struktur, insidespill og balltempo. Bryan klarer å produsere poeng til tross for å spille på et kne. Og Espen og Reidar skjøt bra i dag. Men aller mest er jeg glad for at Magnus og Gard sine innhopp var sterke, sier Audun.

Neste kamp er altså lørdag kl. 16.00 i Gimlehallen. Dette er siste hjemmekamp i grunnserien, nå er sluttspillet rett rundt hjørnet.
Du kan kjøpe eller registrere billetter her til den kampen: Gimle - Ammerud

Spillerne på Gimles Firi-lag trekker også frem støtten de får fra publikum, vi håper å se dere alle igjen på lørdag og heie frem Gimleguttene.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?