Elite

Krigersk vilje sørget for seier

Med fem sentrale spillere regnet nok mange med at det ville bli tøft mot formlaget Fyllingen, men enorm innsats og store individuelle prestasjoner sørget for seier i toppkampen onsdag.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

January 13, 2022

Kristoffer Gjerde Sætren og Kurt Ali Ouakkaha Størseth spilte med hjertet utenpå drakten - foto: Nicholas Noreng
Kristoffer Gjerde Sætren og Kurt Ali Ouakkaha Størseth spilte med hjertet utenpå drakten - foto: Nicholas Noreng

Ingen Milovan Savic, Mikkel Kolstad, Lars Espe, Reidar Greve eller Eivind Lamo. Skader og sykdom gjorde at Gimletrener Audun Eskeland kun hadde åtte spillere tilgjengelig i toppkampen mot Fyllingen, et Fyllinglag som hadde vunnet sine siste ni kamper i Firi-ligaen.

Det var det nok mange som trodde kunne bli tøft for Gimle og overkomme, men med en fantastisk innsatsvilje og flotte individuelle prestasjoner dro Gimle i land seieren i en meget tett kamp mot Fyllingen.

Det var Fyllingen som kom best i gang i kampen, og var litt nervøst i starten for Gimle. Kurt Ali Ouakkaha Størseth startet på benken for Gimle og entret banen etter halvspilt førsteperiode. I løpet av et minutt snudde Ali hele momentumet i kampen. Tre assist og en offensiv feil dratt på de første seksti sekundene sendte Gimle i føringen, og ga både spillerne og tilskuerne i Gimlehallen tro på at dette kunne gå.

Fyllingen ledet likevel 23 - 18 etter første periode, men derfra og ut var det Gimle som var det førende laget. Da det gjensto ett sekund av andre periode hadde Gimle innspill under Fyllingens kurv, og Jørgen Odfjell fikk avgårde skuddet og sendte Gimle til pause med ledelse på et poeng.

Uten Lars Espe og Mikkel Kolstad hadde trener Audun Eskeland satt Jørgen i en litt uvant posisjon i kampen mot Fyllingen, den 198 cm høye 21-åringen ble satt til å spille point guard. Og Jørgen imponerte med en skikkelig all round kamp. 12 poeng. 10 returer og 8 assist noterte han seg for.
- Det var nytt, men følte meg komfortabel. Jeg spillte pg i yngre alder og har behandlet ballen i perioder i Firi-ligaen, men det var nytt og gøy å få det ansvaret på høyere nivå, forteller Jørgen om utfordringen.
- Fokuset mitt i kampen var å sørge for at vi spilte med tempo opp banen og kontrollere hvilke sets vi gikk inn i angrep med, forklarer Jørgen.

Men Jørgen var ikke den eneste som imponerte. Vår amerikanske storspiller, Bryan Coleman, har slitt med både vondt kne og en vond hånd, men var fast bestemt på å spille og krige for Gimle. Det gjorde han med bravur og ble kampens soleklare toppscorer med 37 poeng, karrierebeste i Firi-ligaen.

Selv om Bryan noterte seg for hele 37 poeng var nok mange i publikum like imponert over Kurt Ali Ouakka Størseth. Uten en del av våre større spillere måtte Ali jobbe knallhardt mot Magne Fivelstad og Ljubomir Campara. Ali endte på kun fem poeng, men noterte seg for 9 returer og 8 assist. Det er knapt noen annen spiller i Firi-ligaen som kan dominere en kamp slik Ali gjør, uten å score særlig med poeng. '

En annen som fikk mye jubel i Gimlehallen i går var 19 år gamle Kristoffer Gjerde Sætren. Kristoffer spiller alltid med vilje og innsats, og i går preget nettopp hans innsats både kampen og sine lagkamerater. Med flere av våre guarder ute måtte andre stå frem, og det gjorde unggutten så til de grader.
- Jeg ser egentlig på hver kamp som en sjanse. Uansett hvem som er med i troppen så er jeg alltid klar til å gi 100%. Men selvfølgelig, denne kampen var jeg forberedt på å få spille en del mer da vi manglet 5 sentrale spillere. Det var utrolig gøy å spille i dag. Fra før så visste jeg at de første 2/3 minuttene ville bli litt tunge, så jeg prøvde å ikke tenke for mye, men prøve å finne en god rytme i kampen og ta gode valg. Og det følte jeg at jeg klarte det bra. Jeg visste at jeg måtte sette standaren defensivt når det kom til 1v1 forsvar. Jeg hadde et par gode defensive involveringer i løpet av kampen hvor jeg følte at jeg gjorde en god jobb, og når en på laget først gir 100% er det lett for andre å henge seg på. Så jeg tror at jeg kanskje tilførte litt energi på den måten, sier Kristoffer.

Det var heller ingen enkel oppgave Kristoffer hadde i forsvar, han skulle stort sett spille forsvar på Fyllingens meget gode Nikola Vasojevic. Men Kris plaget serberen gjennom hele kampen og lot guarden få satt i gang det offensive spillet til Fyllingen.
- Jeg vet at han ikke likte det. Det er ingen som liker å bli hardt presset. Jeg fokuserte på å holde meg foran og ikke gi han noen enkle skudd. Når han er in the zone så er han god, så jeg prøve hele tiden å gjøre det så vanskelig så mulig for han, fortsetter Kristoffer.

Allerede til helgen er nok Lars Espe tilbake, mens Mikkel Kolstad er et par uker unna. På spørsmål om Lars må passe seg når han kommer tilbake svarer Kristoffer med rutinen til en veteran.
- Lars er en helt spesiell spiller. Han er en nok en av de vanskeligste å guarde i ligaen. Jeg er heldig som får matchet opp med han hver dag på trening. Men jeg er ikke ute etter å ta noens plass. Jeg tar det jeg fortjener, og prøver å gi Lars så god motstand som mulig, kommer det fra Kris.

Med kun åtte spillere var det flere som fikk sjansen og Gimletrener Audun Eskeland var meget fornøyd med prestasjonen til de åtte som spilte.
- Veldig stolt i dag. Laget spilte innenfor våre prinsipper, stort sett, og det var synlig at de spilte med den gløden vi er nødt til å ha her i Gimle. Det er gøy å se på, og jeg tipper at det er gøy å spille slik. Alle gjør gode ting i dag. Jørgen må spille en ny posisjon, og ender nesten med en trippel dobbel. Ali forsvarer som om han er 20 centimeter høyere enn han er, i tillegg til å spille folk fri. Bryan viste hvorfor vi hentet han. I dag var dagen der vi trengte han som aggressiv i angrep og han steppet opp. Gard, Magnus og Simon og spilte med hjertet utenpå drakten. Kristoffer spilte sin beste kamp i BLNO og Espen gjorde en veldig solid jobb defensivt, skryter Audun.

Nå venter en tøff bortehelg på østlandet, med kamp mot Centrum Tigers på lørdag før guttene skal til Kongsberg på søndag. Neste hjemmekamp i Gimlehallen er 26. januar mot Frøya Basket i en kamp som kan bli en slags seriefinale. Vi håper at vi kan ha flere tilskuere når vi kommer til den kampen.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?