Junior

Kristoffer og Jonas gjør en kjempejobb for Gimle

Gimle Basketball har mange spennende spillere, noe av grunnen er også at vi har trenere som gir mye av seg selv. Kristoffer og Jonas er to av disse som klubben er veldig stolte av å ha i vår klubb.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

March 10, 2021

Kristoffer Gjerde Sætren og Jonas Hovden er to enormt talentfulle trenere
Kristoffer Gjerde Sætren og Jonas Hovden er to enormt talentfulle trenere

Jonas Hovden og Kristoffer Gjerde Sætren spiller begge for Gimles U19-lag. Kristoffer har også spilt for BLNO denne sesongen. Begge kom til Gimle og Bergen for snart tre år siden etter å ha spilt basketball i Eikefjord i flere år.

Flyttet til Bergen for å spille basket
Jonas er fra Florø, en halvtime fra Eikefjord, mens Kristoffer er fra Svelgen, 45 minutter unna Eikefjord. Kristoffer startet med basketball da faren til kompisen Sebastian Hatleset startet en basketballgruppe. Klassen hans var den eneste i Svelgen som spilte basket. Frem til ungdomsskolen var de ganske mange på laget, men så ble det et stort frafall. Da ungdomsskolen startet kom Jonas inn på laget. Ofte var de bare rundt fem spillere trening og guttene, sammen med Sebastian, bestemte seg for å søke inn på Metis når de skulle begynne på videregående. Da begynte de også å spille for Gimle.
- Om vi ville være litt seriøse med basket måtte vi reise til Bergen, sier guttene.

Som å flytte til New York
For Jonas var det naturlig med tanke på at også moren skulle flytte til Bergen, men for Kristoffer og Sebastian betydde dette at de måtte flytte på hybel og bo selv som 16-åringer i Bergen.
- Jeg gledet meg veldig til å komme til Bergen. En stor by og egen kåk. Det var spennende med ny skole og jeg gledet meg til å være flere på treninger, sier Kristoffer.
- Vi er jo blitt vant til Bergen nå, men det var ganske rått å komme til Bergen først. Det var så mye større, for oss føltes det som vi var i New York, sier Jonas.

Guttene ler og forteller om at Bybanen var spennende og at de elsker muligheten til å "ta seg en kebab". Sånt hadde de ikke i Svelgen eller i Florø.
- I Svelgen var det to busser liksom, en til skolen og en hjem fra skolen. Her går du bare til et buss-stopp også tar det aldri mer enn fem minutter før en buss kommer. Alt er så tilgjengelig her og det er masse muligheter til å finne på ting, forteller Kristoffer.

Guttene er også klare på at det er ting de savner fra stedene de vokste opp. Kompiser, familie også er det mye som er fint med litt mindre steder også.
- Alle kjenner liksom alle. Veldig trygge steder å vokse opp, forteller Jonas.
- Også driver man liksom med alt. Der kunne man drive med fire, fem idretter uten at det kostet all verden.

Samarbeider mye
Jonas har trent Gimle Clippers i over to år nå. Han startet sammen med Sebastian og har nå ansvaret selv etter at Sebastian flyttet hjem. Kristoffer har hjulpet til tidligere sesonger, men har denne sesongen tatt hovedansvar for Gimle Rockets. Lagene trener samtidig i Gimlehallen og trenerne samarbeider mye.
- Jeg synes det er veldig gøy å lære bort ting. Jeg gjorde det litt i Florø også, der var det nesten ingen som kunne noe om basketball. Også hadde jeg tid og synes det er en veldig fin erfaring å ta med videre, forteller Jonas om hvorfor han gjerne ville være trener for yngre lag.
- Jeg hjalp jo en del forrige sesong, så det var veldig mange av guttene som spurte om jeg ikke kunne være med hele tiden. Det var jo gøy. Så synes jeg det også er veldig spennende, man får et litt annet perspektiv. Jeg tror jeg forstår Audun (trener på både U19 og BLNO) litt bedre. Også digger jeg å være trener, fortsetter Kristoffer.

Fokus på at det skal være gøy
Klubben får veldig mange gode tilbakemeldinger fra foreldre om Kris og Jonas.
- Vi spør ofte guttene om hva de liker. Hva de vil trene på. Også har vi mye konkurranser, det virker som at de fleste liker det. Det er viktig for oss at vi har fokus på at det er gøy på trening. Vi må jo være litt strenge også av og til, men spillerne skal ha det gøy på trening. Også snakker vi mye med de etter trening og når vi treffer de i hallen ellers.

Lagene har også hatt en formidabel utvikling sportslig og det kommer stadig nye spillere inn på begge lag. Også der imponerer trenerne med å skape trygghet og et godt miljø for nybegynnerne som kommer på trening.
- Det kan jo være litt vanskelig nå for noen, for de beste som har spilt noen år er blitt veldig flinke. Men vi ser også at de er veldig inkluderende og det er fint å se at de kompiser helt uavhengig av nivå. Dette er jo også gutter i 12-13 årsalderen så det er klart de liker å vinne. Vi må lære dem at alle skal være med og at de skal være sportslige, både mot lagkamerater og motstandere. Og vi har ikke noe fokus på å toppe lag i denne alderen.

Vil være med så lenge som mulig
Både Kristoffer og Jonas går siste året på videregående og vet dermed ikke helt hvordan neste år ser ut. Men en ting er sikkert, de har lyst til å følge lagene sine videre.
- Jeg vil følge så lenge jeg kan. Det har vært kjempegøy å få være med. Jeg får selv en skikkelig mestringsfølelse av dette, forteller Kristoffer.
- Jeg tror jeg er i Bergen neste år og da vil jeg veldig gjerne være med videre, sier Jonas.

Fra alle oss i Gimle så håper vi virkelig at begge blir i Bergen i lang tid fremover. Begge gjør en fantastisk jobb med herlige grupper av unge spillere. Og vi gleder oss til å følge med fremover.


Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?