Junior

Møt ukens Gimlespiller

Det beste med basket er å trene på ting han ikke kan. Dødelig skytter, kaller trenerne han. Møt Louie fra Gimle Clippers.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

December 4, 2020

Louie Efford Timtiman beskrives som en dødelig skytter av sine trenere.
Louie Efford Timtiman beskrives som en dødelig skytter av sine trenere.

Louie Efford Timtiman er 12 år og spiller for Gimle Clippers.

Han begynte å spille basketball i etter sommeren og har virkelig blitt bitt av basketbasillen. Det var kompiser fra skolen som fikk han med. Nå trener han tre ganger i uken og går opp i Gimlehallen så ofte han kan. Som oftest sammen med kameratene sine fra laget og skolen.

Gimle sitt U13 lag med navn Clippers er en meget interessert gjeng, med utgangspunkt i Slettebakken skole. Flere av spillerne startet for noen år siden og har noen sesonger med Easy Basket med seg når de i år spiller på stor bane for første gang.

Jonas Hovden fra Gimles U19-lag har vært trener for dem fra starten og sier følgende om Louie: 
- Louie har bare gått på basket siden slutten av sommeren, men har utviklet seg raskt og blitt en dødelig skytter fra midrange. Han møter alltid opp, jobber hardt og det er tydelig at han trener mye på egenhånd også.

Nettopp Louies treningsiver og positive tilnærming både til trening og sine lagkamerater er noe vi ønsker å fremheve i denne "Ukens Gimlespiller". Det har vært en spesiell høst på så mange måter. En av de tingene mange medlemmer i klubben synes har manglet har vært kamper. Gimle Clippers har bare spilt to kamper så langt denne sesongen. I tillegg får Louie og flere av hans lagkamerater prøvd seg i B-serien i årsklassen over.
- Jeg gruet meg til første kampen og var ganske spent. jeg sto mest i hjørnet i angrep og tenkte at jeg måtte gjøre en skikkelig jobb i forsvar. Der kunne jeg bidra skikkelig med en gang. Men etter at jeg hadde spilt litt og de andre sentret mye så ble jeg mer og mer komfortabel, forteller Louie om sine første kamper.

12-åringen har tidligere også spilt fotball, men spiller nå kun basketball.
- Det jeg liker best med basketball er å jobbe med de tingene jeg ikke er så god på. Jeg er ikke så god med venstre, så jeg trener mye på å drible med venstre og venstrehånds lay ups, fortsetter han.

Favorittlaget i NBA er Los Angeles Clippers, og favorittspillerne er Kawhi Leonard og Stephen Curry. Ikke så rart da kanskje at han er meget god i forsvar og til å skyte.
Selv har han også noen drømmer innen basketball.
- Jeg har lyst til å se hvor god jeg bli. Trene skikkelig og se hvor langt det kan gå. I hjemlandet mitt, Filippinene, er basketball stort. Det hadde vært gøy å kanskje spilt der. Eller så har jeg også lyst til å bli proff et annet sted.

Etter å ha vært i Gimle i bare noen måneder nå i høst er det også veldig gøy for klubben å høre hvordan Louie trives her.
- Det er en av de aller beste klubbene. De bryr seg om alle her. De minste, oss yngre spillere, elitespillerne også er det en del gamle her også. Det er en fin klubb hvor mange bryr seg. Også er det veldig gode trenere.

Trenere er jo selvfølgelig veldig viktig for unge spillere og Gimles Jonas Hovden er hovedtrener for Clippers, og Kristoffer Gjerde fra U19 og BLNO er også involvert og de får begge meget gode skussmål fra Louie.
- Han er veldig flink selv. Kan dunke skikkelig og når han skal vise oss skyting på trening så treffer han nesten alltid. Også har de veldig gode øvelser. De kan være streng, særlig Jonas av og til, men det er sånn bra streng. De har egentlig alt og mangler ingenting, jeg er veldig fornøyd.

Det blir veldig spennende å følge utviklingen til Louie i årene som kommer, med treningsmentaliteten og sin positive tilnærming til det meste ligger alt til rette for at vi har mye å glede oss til. Nå håper både klubben og medlemmene på at kampene også starter igjen snart.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?