Elite

Nå begynner sluttspillet - Fyllingen blir kvartfinalemotstander

Seieren mot Tromsø Storm søndag var sesongens siste i grunnserien. Nå er det klart for sluttspillet i Firi-ligaen. Der venter Fyllingen Basket som motstander for Gimle.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

March 7, 2022

Kurt Ali Ouakkaha Størseth var enorm da Gimle slo Fyllingen i januar. Nå venter Fyllingen igjen i sluttspillet.
Kurt Ali Ouakkaha Størseth var enorm da Gimle slo Fyllingen i januar. Nå venter Fyllingen igjen i sluttspillet.

Det ble en grei gjennomkjøring for Gimle i søndagens kamp mot Tromsø Storm. Gimle vant 103 - 75 i Tromsø i det som var sesongens siste kamp i grunnserien.

- Det var fint å avslutte sesongen med en seier, samt å ha muligheten til fullt lag. Rent spillemessig så svinger det voldsomt fortsatt. Vi er altfor ujevne både i angrep og forsvar. Når vi er gode så vises det stolthet i 1v1 forsvar og vilje til å hjelpe hverandre. På det verste så sovner vi. Tromsø fikk altfor mange offensive returer og åpne treere fordi vi ikke ser mann og ball, ikke finner noen å utblokkere etc. I angrep er vi helt avhengige av å få flyt på ballen for å skape gjennombrudd. På vårt beste skjer dette på et bra nivå, men vi får ikke nok kontinuitet offensivt, fordi vi bryter opp den gode oppskriften med å dribble ballen for mye. Da gjør vi det vi ikke trener på. Rart, i grunn. Det er veldig bra når vi er påskrudd, spiller med disiplin og stoler på spillestil og hverandre. Dit må vi mot Fyllingen, er dommen fra Gimletrener Audun Eskeland etter søndagens seier.

Gimle har spilt mot Fyllingen tre ganger denne sesongen, og vunnet alle tre. Fyllingen er forsterket med Bouna N'Diaye tilbake etter proffspill på Island. For spillerne i Firi-ligaen er det sluttspillet som er det aller gjeveste. Gimle sitter med en følelse at vi har mistet muligheten til å vinne Kongepokalen de siste to sesongene da sluttspillet ble avlyst på grunn av korona. Nå er første hinder lokalrivalene våre fra Fyllingsdalen.

- Det blir gøy med lokaloppgjør i kvarten, og Fyllingen er et lag med mye størrelse og talent. Vi er nødt til å være veldig disiplinerte, slik vi kan få kampene mer over i vårt eget tempo, forteller Eivind Lamo, som er tilbake etter å ha slitt med en hofteskade store deler av sesongen. Mot Tromsø ble Lamo Gimles toppscorer med 20 poeng.

Etter å ha slitt med skader og korona i store deler av januar og februar ser det endelig ut til å lysne for Gimle. I tillegg til Lamo var også Mikkel Kolstad tilbake i søndagens kamp, guarden noterte seg for 17 poeng mot Tromsø. Nå føler guttene at de begynner å nærme seg full styrke igjen.

- Endelig har vi et fullt lag igjen på treninger, så nå kommer vi bare til å bli bedre og bedre, sier Milovan Savic.
- Det er deilig å være fullt lag igjen det gir oss mye mere dybde og spillet blir lettere, istemmer Jørgen Odfjell.

Første kamp i kvartfinalene er søndag 13. mars kl. 18.00 i Gimlehallen.
Trykk på linken for billett til kampen: Billett til første kvartfinalekamp

Den andre kampen spilles i Fyllingsdalshallen onsdag 16.mars kl. 19.00.
Skulle det bli nødvendig med tre kamper blir siste og avgjørende kamp i Gimlehallen lørdag 19. mars kl. 18.00.

Nå trenger Gimleguttene at vi møter opp mannsterke og lager den stemningen kun Gimlehallen kan by på i norsk basket.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?