Elite

Nødlaget ga Audun frysninger

Etter å ha slått Kongsberg Miners i en thriller fredag er Gimle nå på toppen av tabellen i Firi-ligaen.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

January 29, 2022

Reidar Greve var enorm i kampen mot Kongsberg. Foto: Nicholas Noreng.
Reidar Greve var enorm i kampen mot Kongsberg. Foto: Nicholas Noreng.

Gimle Basket 97 - Kongsberg Miners 95

Med åtte spillere ute før toppkampen mot Kongsberg Miners så det mørkt ut for Gimle. Kun fem spillere fra Firi-troppen var spilleklare og trener Audun Eskeland måtte finne en løsning. Løsningen ble å spørre tre spillere fra forrige sesongs Gimlelag som tok seriegull og som i år spiller for det som kanskje er Norges beste 1. divisjonslag.

Steinar Rakneberg, Morten Osland og Søren Fjærestad stilte sporty opp på kun noen timers varsel og sørget både for at Audun hadde nok spillere til å spille kampen, men også spillere med kvalitet nok til å kunne bidra i en skikkelig toppkamp i Firi-ligaen.

Det er nok ingen som er sterkere i Firi-ligaen enn Steinar Rakneberg, og Steinar ga Gimletreneren muligheten til å gi Milovan Savic verdifull hvile flere ganger i kampen.
Morten Osland så ut som den spilleren vi er blitt så glad i over flere år i Gimle, og kom rett og scorte på sitt første skudd like etter at han entret banen.
Og Søren Fjærestad går alltid foran med innsats og vilje. Hele klubben takker dere for at dere stilte opp og bidro til en magisk kveld i Gimlehallen.

Jørgen Odfjell, Eivind Lamo, Mikkel Kolstad, Bryan Coleman, Kristoffer Gjerde Sætren, Magnus Elgmork, Simon Jensen og Gard Beinnes høres ut som et godt Firi-lag, men det var spillerne som var utilgjengelige for Gimle i fredagens kamp. Jørgen satt på benken og heiet på lagkameratene, selv om han selv sliter med en strekk i bakside lår. De andre syv spillerne har testet positivt for korona og måtte holde seg hjemme.

Da var det også godt at vi endelig hadde Milovan Savic tilbake. Kjempen fra Montenegro har ikke spilt siden 18. desember i fjor på grunn av strekk i låret.

Men Milovan gir oss som alltid mye på banen. Knallhard jobbing, fantastisk forsvar, 20 poeng, 12 returer og 6 assist sier sitt om bidraget til Milovan i sin første kamp i 2022.

Kampens store spiller er det likevel liten tvil om at var Reidar Greve. Unggutten scorte hele 31 poeng og hadde smått vanvittige 9 treff på 14 forsøk på trepoengere. Blant de 9 trepoengere kom fire av dem i fjerde periode og to helt avgjørende trepoengere mot slutten av kampen.

Men Reidar var ikke alene om å storspille, Espen Fjærestad hadde også stilt inn siktet i dag og traff på fire av åtte trepoengsforsøk

Lars Espe var god i forsvar i tillegg til å putte 18 poeng, dra ned 7 returer og dishe ut 8 assist.

Og Kurt Ali Ouakkaha Størseth var som vanlig helt avgjørende for hjemmelaget. Ingen spillere i Firi-ligaen kan prege en kamp som han selv om han kun scorer 5 poeng. 12 returer og 6 assist er selvfølgelig sterkt, men helt avgjørende ble blokken han hadde på Torgrim Sommerfeldt i kampens siste angrep.

Det ble en thriller i Gimlehallen og endelig kunne vi ha litt flere tilskuere enn den siste tiden. Stemningen i Gimlehallen var enorm, og innsatsen og viljen laget viste resulterte også i velfjortjent støtte fra tribunen.

Trener Audun Eskeland var naturlig nok stolt og fornøyd etter den meget viktige seieren som sørget for at Gimle tok et stort steg i retning å forsvare seriegullet fra 2021.
Gimle ligger fortsatt på andreplass på tabellen, men har spilt to kamper mindre enn Frøya Basket. Frøya har tapt fire kamper, Gimle kun tre. Mens tapet nok betyr at Kongsbergs sjanser for seriegull er blitt ganske små, de står nå med seks tap på 19 kamper. Frøya og Kongsberg spiller i dag i Frøya Arena.
- Jeg fikk litt frysninger på slutten i dag, fordi det har vært en noe frustrerende sesong i år. Mange ute med skader, og nå spillere med covid i tillegg. Samtidig føler jeg at vi ikke har kjempet hardt nok i mange viktige kamper eller på trening. Men den siste tiden har det vært et litt annet fokus i gruppen. De har trent hardere, til tross for alle som har vært ute. Det ser ut som at det har lønnet seg litt, forteller Audun før han fortsetter.

- Kongsberg er et bra lag, med mange gode spillere. Så jeg synes de guttene/mennene som var utpå der fortjener massivt med skryt for innsatsen i dag. Det var fantastisk gøy å ha med både Steinar, Søren og Morten. Uten de hadde ikke dette skjedd. Så vi må takke de for det, også fordi de da tilrettela for Reidar, Lars og Espen sine kamper, rent uttellingsmessig. Ali oh Milovan eier ting skikkelig strukturmessig for oss, og vi ser hvor viktig Milovan er for ballbevegelse og lagforsvar Nå må vi nyte kvelden og refokusere inn mot neste kamp.

Og neste kamp, den er allerede søndag borte mot Ammerud.

Så må vi også ta med kanskje Gimlehallens gladeste gutt på fredag. Daniel Bye, som spiller for Gimle i U13, U14 og U15, ble den første denne sesongen som traff på skuddet fra midtbanen som vi har som konkurranse på alle hjemmekamper. Skuddet ga en premier på 5000 kroner og klipp lagt ut på tv2.no. Du kan se skuddet her: Se Daniel treffe fra midten

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?