Elite

Nok en kamp avlyst - nå er Asker neste BLNO-motstander

BLNO-guttene har ikke spilt siden 16. januar. Nå er også onsdagens kamp mot Ammerud avlyst. Neste kamp ser dermed ut til å bli mot Asker i Gimlehallen på lørdag.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

February 15, 2021

Mikkel Kolstad angriper kurven mot Nidaros Jets. Lørdag prøver han seg forhåpentligvis igjen mot Asker. Foto: Nicholas Noreng
Mikkel Kolstad angriper kurven mot Nidaros Jets. Lørdag prøver han seg forhåpentligvis igjen mot Asker. Foto: Nicholas Noreng

De nasjonale anbefalingene om stans i toppidretten skulle egentlig vare til og med tirsdag 16. februar. Dermed har BLNO-laget håpet og regnet med at det ville bli kamp onsdag 17. mot Ammerud.

Nå er stansen forlenget til og med torsdag 18. februar og dermed blir også kampen mot Ammerud avlyst. Neste BLNO-mulighet blir da lørdag 20. februar kl. 16.00 i Gimlehallen mot Asker.

Asker var favoritter
Asker var før sesongen tippet som kanskje den største favoritten sammen med Kongsberg Miners til å vinne grunnserien. En litt svak sesongstart med spillere skadet og borte gjorde at grunnserien ikke ble helt slik mange så for seg. Men nå ryktes det at Asker skal være fulltallig og vil med det få et meget slagkraftig lag som kommer til Bergen. Asker ligger i dag på 5. plass på med muligheter for å utligne Bærum som innehar 4. plassen med en kamp mer spilt. Det blir med andre ord forhåpentligvis et forrykende oppgjør på lørdag.

Kampen vil nok etter all sannsynlighet bli spilt uten tilskuere, men oppgjøret kan sees på direktesport eller via BA.no.

Gimle blir seriemester om vi unngår tap
Etter at toppidretten fikk denne uheldige pausen gikk BLNO over i en prosenttabell. Det vil si at det laget med høyest seiersprosent vil lede tabellen. I dag er dette Gimle og det ser ut til at om resten av kampene blir gjennomført så vil Gimle stå som serievinner ved sesongslutt dersom vi vinner de tre resterende oppgjørene. Kampene som skulle vært spilt i perioden er ikke utsatt, men avlyst.

Gimletrener, Audun Eskeland, og spillerne på BLNO er forståelig nok noe frustrert og, etter at sesongen i fjor brått ble avlyst, bekymret for hva som skjer fremover. Men ser fortsatt frem til perioden vi går inn i mot sluttspillet: 
- Guttene er veldig motiverte for å fortsette sesongen og bygge videre på det vi har gjort så langt.

NBBF jobber også sammen med BLNO-klubbene og har flere alternative løsninger skulle det bli vanskelig å gjennomføre sluttspillet som planlagt.

Håndballen avlyste sluttspillet
Her kan det også være greit å nevne at de forskjellige toppseriene har valgt å forholde seg til kampene i denne perioden på litt forskjellige måter. Der basketball (BLNO) har bestemt at vi avlyser kamper for å sikre sluttspillet, har for eksempel håndball valgt å utsette seriekampene og heller avlyse sluttspillet. I BLNO er det sluttspillet som gir kongepokal og er det gjeveste å vinne. Derfor har forbundet sammen med BLNO-klubbene valgt å gjøre alt for å legge til rette for at sluttspillet skal bli gjennomført.

Endelig kan de unge trene igjen
Gimle Basketball er selvfølgelig også veldig glad for at det fra i dag, mandag, igjen er åpnet for treninger til og med U19 og elite. Det har vært et krevende år på mange måter og frustrasjonen både hos klubben, trenere, spillere og foreldre er naturlig og ikke til å komme unna. Men at treningene igjen åpner er vi rett og slett veldig glad for. Foreløpig har klubben ikke særlig informasjon om når og hvordan seriespillet i yngre klasser vil avvikles.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?