Elite

Overbevisende seier mot Centrum Tigers

Etter en overbevisende seier mot Centrum Tigers er Gimle fortsatt ubeseiret i Firi-ligaen. Et skår i gleden er at Milovan Savic forlot banen med en mulig skade.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

November 14, 2021

Eivind Lamo med en heftig dunk i kampen mot Cenrum Tigers.
Eivind Lamo med en heftig dunk i kampen mot Cenrum Tigers.

Med kalassifrene 103 - 75 tok Gimle sin sjette seier på like mange kamper i årets Firi-liga. Og nå er Gimleguttene det eneste ubeseirede laget i serien,

Kampen var aldri veldig spennende, Gimle ledet med 9 poeng etter første periode og så seg aldri tilbake. Igjen var det hardt arbeid i forsvar og lagspill offensivt som beskriver Gimle best.

Nesten triple double for Lars
Toppscorer for Gimle ble Bryan Coleman med 20 poeng og imponerende fire treff på sine fem forsøk på trepoengere. Espen Fjærestad var også meget treffsikker i kampen med 100 prosent uttelling på sine fem skudd.

Lars Espe scoret ikke all verden, selv om to av point guardens åtte poeng var av det spektakulære slaget som sørget for begeistring blant publikum. Men Lars var meget toneangivende likevel. Hele 12 returer tok Lars, i tillegg til åtte assist der han servere sine lagkamerater enkle scoringer med flotte pasninger.

Fikk rotert mye på spillerne
Trener Audun Eskeland var relativt fornøyd etter kampen.
- Jeg er veldig fornøyd med at vi fikk rotert alle spillerne i dag og at alle fikk gjort noe positivt! Tidvis er vi skikkelig på i begge ender av banen, men vi har en tendens til å slippe gassen. Centrum fikk komme altfor lett til i andre omgang. Lars hadde nesten en trippel dobbel, og Mikkel var veldig bra. Bryan var effektiv med 20 poeng på 18 minutter. Men nå må vi bare se frem til onsdag og Frøya.

For som Audun sier så er det ny kamp allerede onsdag 17. november. Det blir et skikkelig toppoppgjør i Frøya Arena mellom Frøya som topper tabellen mot Firi-ligaens eneste ubeseirete lag. Kampstart onsdag er 18.30 og Frøya slepper alle under 16 gratis inn på kampen. Vi håper selvfølgelig å sette vårt preg på tribunen i toppkampen.

Krysser fingrene for Milovan
Et skår i gleden er at Milovan Savic muligens ikke spiller kampen. Milovan har nok vært Gimles beste spiller så langt denne sesongen, men kjempen fra Montenegro fikk en føling i hamstring og spilte kun seks minutter mot Centrum. Mandag får vi mer svar på hvor alvorlig skaden er, så inntil da er det bare å krysse fingrene.

Men for nå må Gimle være meget fornøyd med årets start på sesongen. Seks av seks seire er knallsterkt og laget er så bra forskanset på alle posisjoner at vi må være ærlige å si at dette er en sesong hvor vi har tro på at "gullet ska hem".

Neste test er altså Frøya Basket på onsdag - før det blir en ny hjemmekamp i Gimlehallen søndag 21. november mot Asker Aliens som også har hatt en meget god start på sesongen.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?