Elite

- Pinlig og skuffende

Gimle måtte slå Ammerud for å kunne sikre sølv i serien i siste seriekamp mot Tromsø, men ble blåst av banen i Gimlehallen. .- Ser ikke ut til at noen bryr seg, sa en skuffet trener etter kampen.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

February 19, 2022

Ammerud overkjørte Gimle i Gimlehallen lørdag. Foto: Marianne Maja Stenerud.
Ammerud overkjørte Gimle i Gimlehallen lørdag. Foto: Marianne Maja Stenerud.

I den siste hjemmekampen i grunnserien skulle Gimle fortsette den gode trenden etter seire mot Ammerud og Fyllingen på tirsdag og onsdag. Seier ville bety at Gimle kunne sikre sølv i siste kamp mot Tromsø. Men slik gikk det ikke, Ammerud var mer aggressive fra start og ledet med 11 poeng allerede til pause.

Mange hadde nok forventet et skjerpet Gimlelag etter pause, et Gimlelag som spiller forsvar slik vi vet at de kan og som fikk fart på ballen i angrep. Men vondt gikk fra verre utover i 3. periode og det var Ammerud som spilte med aggressivtet og en vilje til vinne.

Det må ha vært tungt for trener Audun Eskeland å se laget komme lenger og lenger bak motstanderen, til slutt sto det hele 98 - 74 på tavlen i favør gjestene fra Oslo.

Gilme har ingen unnskyldninger. Jørgen Odfjell var tilbake fra skade, det samme var Gimles kanskje beste og viktigste spiller denne sesongen, Kurt Ali Ouakkaha Størseth. Gimle har hatt et tøft kampprogram med 8 kamper på 11 dager, men det har Ammerud også hatt med 6 kamper på 13 dager. Tre av disse har vært mot nettopp Gimle.

Det var en rådvill Audun Eskeland etter kampen.
- Jeg synes det er så skuffende at det er vanskelig å finne ord på det. Vi har sjansen til å vinne sølv i dag, og det ser ikke ut som at noen i gruppen bryr seg om det. Hva skal man si om det? Direkte pinlig og skuffende.

Om hva som ikke fungerer i dag fortsetter Audun.
- En mot en forsvar eksisterer ikke for oss om dagen. Lagforsvar heller ikke. Kommunikasjon i forsvar heller ikke. Tempoet vi skal spille med i angrep eksisterer heller ikke. Og verst av alt, spillerne så ikke ut til å ønske å ta eierskap til å gjøre noe med det. 20 turnovere er fullstendig uakseptabelt. At vi nesten aldri kommer oss til linjen vitner om manglende vilje og innsats på å komme oss til kurven. Alle disse tingene går det an å ordne på, men da må hele gruppen ville det, hver eneste dag. Nå har vi en liten luke der vi skal få trent skikkelig.

Neste kamp for Gimle er den siste i grunnserien, den spilles borte mot Tromsø Storm 6. mars. Så Gimleguttene får to uker med kvalitetstrening. Etter dagens kamp å dømme blir det viktig å bruke disse to ukene godt.

Sluttspillet nærmer seg, og vi vet at Gimle har kvalitet nok i laget til å slå hvem som helst i sluttspillet og endelig få hendene på pokalen vi føler er blitt tatt fra oss de siste to sesongene. Men dagens kamp viser også at ingenting er sikkert. Sluttspillet i år blir tøft og det er mange gode lag med i sluttspillet. Slik serien ser ut i dag blir Asker kvartfinalemotstander. Da må Gimle opp på et mye høyere nivå enn de viste i dag.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?