Elite

Seier i årets første kamp

Litt lugging i bortekampen mot Asker, men solid laginnsats sørget likevel for årets første seier.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

January 2, 2021

Jørgen Odfjell tilbake for Gimle Basket.
Jørgen Odfjell tilbake for Gimle Basket.

Det ble seier 66 – 60 i 2021s første kamp. Etter en forrykende første periode ledet Gimle 21 – 10, men derfra og ut ble det en litt rotete kamp.

Gimle hadde likevel ganske god kontroll kampen gjennom, med en ledelse på rundt 10 til 15 poeng. Helt mot slutten ble det likevel mer spennende enn vi hadde ønsket, med 1.33 igjen på kampuret scorte Stian EmilBerg på en trepoenger som kuttet vår ledelse til kun fem poeng.

Heldigvis sto Espen Fjærestad da frem og svarte med en trepoenger for Gimle og deretter kunne vi kontrollere inn til seier. Det var også, utrolig nok, Espens første og eneste poeng gjennom hele kampen. Og bomskudd var det som på mange måter definerte kampen for Gimle.

Det startet som sagt bra, med to trepoengere fra både Marcus Lampe og Chavares Flanigan i første periode, men derfra ble det tungt å få ballen nedi kurven.

Det var selvfølgelig veldig gøy å se Jørgen Odfjell tilbake på parketten for Gimle, og Jørgen ble toppscorer i sin første kamp, med 14 poeng.

Eivind Lamo som har vært enorm for oss gjennom hele sesongen fikk bare spille 18 minutter i dag før han måtte sette seg med fem feil. Det positive for vår del er at Eivind forhåpentligvis er godt uthvilt til søndagens kamp mot et forsterket Bærum Basket.

Audun Eskeland var fornøyd med seieren og kanskje ikke veldig overrasket over at alt ikke gikk på skinner i årets første kamp.
- Det er jo ikke veldig mye å juble over i dag, selv om vi vinner på en dag der det er et lokk på kurven. Når Espen ikke har helt dagen, rent uttellingsmessig og Eivind aldri får spilt seg inn i rytmen på grunn av feiltrøbbel blir detlitt luggete. Vi får en positiv defensiv innsats fra Espen og fint å ha Jørgen tilbake, forteller Audun etter kampen.

Søndag skal Gimle ut i årets andre kamp, mot et forsterket Bærum Basket. Bærum vant det forrige oppgjøret lagene imellom og har siden fått inn både Armani Cotton som tidligere har spilt for Ammerud og Prince Ali som det er store forventninger til.
- I morgen blir nok en tøffere kamp for oss, i og med at Asker manglet en haug med spillere og Bærum er forsterket. Det blir en gøy utfordring for oss. Jobben i morgen er å jobbe knallhardt og spille med senkede skuldre, kommer det fra Gimles trener.

Gimle hadde altså med Jørgen Odfjell i kampen mot Asker og han vil selvfølgelig også være klar mot Bærum. Vi venter også på ytterligereforsterkninger. Mikkel Kolstad er i koronakarantene, men vil være klar forspill om ikke lenge. Milovan Savic er mye nærmere å spille og vi forventer at den nybakte tobarnsfaren også kan spille kamp snart. I tillegg er Kurt Ali Ouakkaha Størseth i gang med trening etter et trøblete kne i høst. Det blir med andreord et meget kruttsterkt lag Gimle kan mønstre i månedene som kommer.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?