Elite

Seiersrekken stoppet på ni

Audun Eskeland advarte før kampen om at Bærum Basket var en tøff motstander og fikk dessverre rett. En svak første omgang gjorde jobben vanskelig for Gimle.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

December 2, 2020

Eivind Lamo ble toppscorer med 19 poeng mot Bærum, men måtte ut med fem feil.
Eivind Lamo ble toppscorer med 19 poeng mot Bærum, men måtte ut med fem feil.

Med tabelltopp og ni strake seire gikk Gimle inn til kampen mot Bærum Basket som favoritter. Men Gimle-trener Audun Eskeland advarte på forhånd mot å ta ting på forskudd. Og mente Gimleguttene måtte opp noen hakk fra kampen mot Centrum om de skulle ha sjans til å ta sin 10. strake seier.

Sånn gikk det dessverre ikke. Etter første periode ledet gjestene med ni poeng. Det stokket seg offensivt for Gimle, og defensivt fikk et Bærum-lag med meget god bevegelse for mye enkelt. Andre periode ble ikke mye bedre for hjemmelaget, og til pause var det 13 poeng opp til Bærum.

Det positive med kampen var at det var et annet Gimle-lag på banen i andre halvdel. I en god tredjeperiode kuttet Gimle ledelsen til syv, men to trepoengere helt på slutten av skuddklokken fra kampens gigant, Yannick Anzuluni, sørget for at Gimle ikke kunne knappe ytterligere innpå. Og før siste periode var ledelsen fortsatt betydelig, med 11 poeng.

Gimle ga alt i siste periode, og fikk ledelsen ned til tre poeng. Der holdt den seg lenge, men Gimle klarte ikke å utnytte sjansene til å utligne. Trepoengere spratt ut, lay ups rullet rundt og da Eivind Lamo ble utvist med sin femte feil ble det vanskelig for Gimle.  

Dermed ble det tap med siffrene 74 - 81 og seiersrekken er brutt.

Audun Eskeland tok tapet med fatning.
- Vi tapte på grunn av at vi ikke tok oppgaven nok på alvor med tanke på mentale forberedelser. Bærum hadde mer sprett i steget allerede på oppvarmingen. Det leder til en svak første omgang der Bærum tar oss ut av ting. Litt usikker på hvorfor det skjer, men tviler på at jeg bommer når jeg sier at det skyldes en kollektiv «lack of urgency».

Tapet til tross så var det også lyspunkt å spore ifølge treneren.
- Vi fant litt tilbake i andre omgang, men det var dessverre ikke nok. Men dette burde fungere som en oppvekker og motivasjon! Bærum steppet opp og var motiverte og klare fra start! De var godt forberedt defensivt og holdt oss til 29 poeng i første omgang. Det skal de ha cred for!

Neste kamp for Gimle er ikke før om to uker, hjemme mot Fyllingen Basket 16. desember. Audun gleder seg og regner med en revansjesugen tropp både frem til og i oppgjøret mot byrivalen.
- Spillerne er konkurransemennesker. Da reagerer de med å trene bedre, med mer fokus, hensikt og attention to detail.Gleder meg til neste kamp. Synd det er to uker til, forteller Eskeland.

16. desember kan ikke komme raskt nok. Foreløpig vet vi ikke hva slags regler vi må forholde oss til når det kommer til publikum, men dette vil vi opplyse om i god tid på forhånd.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?