Elite

- Skal sette dunkerekord i Gimlehallen

Gimles nye signering, Hallvard Staff, er klar for å bergta Gimlefans denne sesongen. En av tingene 21-åringen har satt som mål er ny rekord i antall dunker for Norgesmesterne.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

August 18, 2023

For Gimle Basketball begynner laget å se klart ut. Og spiller-presentasjoner vil følge i ukene frem mot første BLNO-kamp 25. september.

Vi starter med den nyeste signeringen, Hallvard Staff. 21-åringen fra Bærum var en svært ettertraktet spiller i sommer, og var gjennom sommeren svært høyt prioritert for Gimle Basket. Etter klubbens andre Kongepokal på rad forrige sesong reiste finalens beste spiller, Jørgen Odfjell, til proffeventyr i Nederland. Med å få inn Hallvard har Gimle igjen fått en veldig talentfull spiller i en viktig posisjon.

Det er sikkert mange som har sett at Hallvard har vært med landslaget i sommer, og fått med seg noen veldig imponerende «alley oops» derfra. Men for de som ikke kjenner historien til Hallvard veldig godt så kan vi fortelle litt om hvem gutten fra Bærum er.

Vokste 20 cm på ett år
Hallvard startet sin basketballkarriere i Sandvika som en, som han selv beskriver det, bitteliten point guard.

Som junior gikk han videre til et av Norges beste 02-lag, EB, og opplevde samtidig en vanvittig vekstspurt. Hele 20 cm. høyere ble Hallvard på ett år.
- Jeg sleit litt i starten av den vekstperioden. Det var mye armer og bein å holde styr på. Så det tok litt tid, handles og skuddform ble annerledes med plutselig mye større hender og lengre armer. Men så ble jeg heldigvis vant til det.

For EB var det Pål Berg som var coach, mange av oss som følger diverse sider på Facebook har fått med oss den imponerende, helhetlige satsingen Pål sto for med en meget spennende spillergruppe. Dessverre for Hallvard så ble ikke EB et eventyr basketballmessig, og grunnen var ganske enkelt korona. Første sesong ble avlyst like før sluttspillet og siste året i EB mistet Hallvard og resten av 02-spillerne i Norge både seriespill og, kanskje enda viktigere, muligheten til å spille U19-NM.
(Så kan Hallvard diskutere med Reidar Greve og Kristoffer Gjerde Sætren om hvem som faktisk ville vunnet U19-NM for 02 årgangen).

Fulgte treneren til Tromsø
Etter en endt og dessverre forringet juniorkarriere fulgte Hallvard som 19-åring sin trener til Tromsø Storm. Pål fikk tilbud om hovedtrenerjobben i Tromsø Storm og Hallvard fikk vist seg frem i BLNO.

Hallvard Staff med dunk mot Centrum Tigers, da han spilte for Tromsø Storm. Foto: Erik Berglund.

- Jeg reiste til Tromsø fordi jeg ønsket å fortsette å trene med Pål. Han har betydd mye for meg og hjulpet meg masse også av banen. Han hjalp meg til college blant annet. Jeg er veldig glad i Pål.  
Her kan dere lese litt om hva Pål Berg skriver om Gimles nysignering: Pauli ord - smått kan også bli stort

Gimle Basket var faktisk interessert i Hallvard allerede etter sesongen i Tromsø, men det ble tidlig klart at Hallvard så vestover og ønsket å spille på college. Så fra Tromsø bar det videre til Mount Vernon i Ohio. Igjen ble det en blandet opplevelse for Hallvard.
- Spillestilen var helt motsatt av hva jeg ble forespeilet og lovet. Vi skulle spille en ganske fri form for basketball, noe jeg både var vant til fra Pål og som passet meg bra. Men så ble jeg satt som 5er for det meste og måtte bare ha fokus på å sette screener og ta returer. Likevel var opplevelsen som helhet god. Det var utrolig gøy og en fantastisk atmosfære. Det var deilig å se hvor profesjonelt opplegget var, vi hadde fire trenere på alle treninger, to styrkerom og tre basketballbaner. Men basketopplegget passet ikke for meg og min utvikling.

Alle ville ha Hallvard
Dermed bar det hjem til Norge og en basketliga hvor alle lagene nå hadde fått øynene opp for Hallvard. Etter en sommer med mange vurderinger endte Hallvard, heldigvis, opp med å ta valget om å signere for Gimle Basket.
- Jeg valgte Gimle fordi jeg har trua på at dette er stedet i Norge jeg vil utvikle meg mest basketmessig. Gimle er en klubb med høyt nivå og rå treningskultur. Jeg gleder meg til å være en del av det kommende sesong, forteller Hallvard.

Hallvard kjenner også godt til Gimle Basket og har hørt mye fra landslagskompisene, Mikkel Kolstad, Jørgen Odfjell og Lars Espe. Og Mikkel gleder seg veldig til å ha unggutten med når Gimle jakter «three peat» kommende sesong.

Landslaget.

- Gimlefansen har mye å se frem til i år. Jeg ser for meg at vi får se flere saftige dunker og spektakulære plays. Også er Hallvard en veldig fin type som vil passe godt inn i klubben og spillergruppen. Han tilfører laget noe vi ikke har hatt på en stund med sine atletiske evner – og som regjerende «bøttechamp»(tre poengs skytekonkurranse) på landslaget har han et solid skudd også, sier Mikkel.

Også hovedtrener Audun Eskeland gleder seg til å ta fatt påsesongen og for å ha med Hallvard på laget.
- Det betyr masse å få inn en så talentfull ung spiller som Hallvard. Han har et ekstremt spennende talent, så om han også har treningstalent og vilje til å jobbe hardt så kommer han til å nå langt, kommer det fra Gimles hovedtrener.

Hallvard gleder seg også til å bli kjent med og å jobbe med Audun som hovedtrener. Og har nok hørt en del om hva Audun forventer og krever.
-  Jeg har hørt at Audun er strukturert, målrettet og står for beinhard trening. Jeg forventer at han kan pushe meg til nye grenser! Jeg har virkelig trua på Audun som trener.

Og til årets sesong har Hallvard flere målsetninger:
- Dette blir et år hvor jeg har tid til å jobbe mye med basket. Det individuellemålet er å utvikle meg mer innenfor guard-ferdigheter. Jeg fikk trene primært som guard med landslaget og tror at den rollen vil gi meg størst internasjonalt potensiale. Et annet individuelt mål må vel være å sette ny dunkerekord i Gimlehallen, smiler Hallvard, før han fortsetter: - Og for laget er svaret enkelt. Vinne NM såklart!

Fra Bærum, til Tromsø, til Ohio og nå Bergen – hvordan ser Hallvard på å skulle bo mellom de syv fjell (eller verdens fineste by som han fikk spørsmål om)?
- Jeg tror det blir en fantastisk opplevelse å bo i Bergen. Her får jeg oppleve vakker natur, historie og kultur. Byen har et livlig bymiljø samtidig som den gir enkel tilgang til den imponerende naturen i Vestlandet. Jeg tok Fløibanen i går og fikk en fantastisk utsikt over hele byen. Også har jeg kjøpt meg splitter ny regnjakke så jeg er veldig klar for å bo her.

Første kamp denne sesongen er reprise på forrige sesongsfinale, mot Frøya Basket, den 25. september. Frem mot den tid vil vi som sagt presentere årets spillere – og 25. september kan ikke komme raskt nok. Vi gleder oss til en ny sesong med fantastisk spill og ikke minst den unike stemningen i Gimlehallen.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?