Junior

Spalte: Ukens Gimlespiller

Hver uke kommer vi til å ha en egen kåring som heter «Ukens Gimlespiller». Utmerkelsen går til noen som virkelig står for «Gimlekulturen».

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

November 25, 2020

Anders Melve og Noah Bye er de første vinnerne av kåringen "ukens Gimlespiller".
Anders Melve og Noah Bye er de første vinnerne av kåringen "ukens Gimlespiller".

I denne spalten kårer vi «Ukens Gimlespiller». Dette er en kåring gjort av klubbens trenere for yngre lag og går til spillere som personifiserer «Gimlekulturen».
Fokus og hardt arbeid på trening, egne treninger, motivator for lagkamerater og positivitet er stikkordene trenere ser etter.

Den aller første kåringen går ikke til en spiller, men til to.
Anders Melve og Noah Bye.
Disse spiller for Gimles U15-lag og trenes til daglig av ingen ringere enn Audun Eskeland.

Opp 04.30 tre ganger i uken
Noah og Anders startet for en tid tilbake med morgentreninger. 04.30 står de opp tre ganger i uken for å ta bybanen til Gimlehallen for økter før skolestart. Det som startet med at disse to talentene selv ville drive med egentrening har spredt om seg. Flere spillere fra deres eget 06-lag er nå med. Og spillere fra andre spillergrupper møter også opp kl. 06.00 i Gimlehallen, tre ganger i uken.

Enorm verdi for klubben
Audun Eskeland trener disse guttene til vanlig og er ikke i tvil om verdien i egentreningen guttene står for, og hva det kan ha å si for klubben som helhet: 
- Å etablere en kultur i en idrettsklubb der spillerne på eget initiativ driver med egentrening, er noe av det viktigste vi kan få til for å etablere en utviklingsbasert prestasjonskultur. Unge mennesker kommer i bedre form, lærer seg egendisiplin og investerer i seg selv og laget, forteller Eskeland. Og få vet vel bedre enn han nettopp hva som kan komme gjennom strukturert og god trening over tid.

Det er nettopp denne kulturen vi er så fornøyd med at spillerne personifiserer og bygger videre. Derfor tok vi oss også en prat med guttene som er vinnerne av den føste kåringen av «Ukens Gimlespiller».

Trodde de hadde gjort noe galt
To litt smånervøse 14-åringer møter oss. Vi hadde gitt guttene beskjed om å møte oss en halvtime før trening, men de visste ikke hvorfor. Men nervøsiteten blir heldigvis fort borte når de får beskjed om at klubben rett og slett er så stolt over det de driver med, at de er valgt ut som vinnere av den første kåringen.

Hvorfor startet dere med disse morgentreningene? 

- Noah: Jeg ville trene mer, men jeg fikk ikke tid ellers i uken. Derfor tenkte jeg at før skolen så kan jeg få til ekstra trening. Jeg trenger det fordi jeg vil på landslaget.
- Anders: Jeg må vel være så ærlig at jeg ble med fordi Noah spurte meg. Jeg tenkte at han kan ikke dra ifra meg. Så jeg følte ikke at jeg kunne si nei.

Tre ganger i uken står guttene klare på bybanestoppet 05.21 for å kunne rekke opp og være klare i Gimlehallen til kl. 06.00. Det startet med kun de to, men etter hvert så har flere og flere blitt med. De fleste fra guttenes eget 06-lag, men også spillere fra andre lag har vært med. Åtte stykker har de vært på trening om morgenen i Gimlehallen.

Guttene forteller at de har fokus på ballbehandling og venstrehånds lay ups. De tingene de er svakest på er det de bruker tid på om morgenene.

NTG er en kjempemotivasjon
Hva slags mål har dere med basketball? 

- Noah: Jeg vil på NTG når jeg har sjansen til det. Nå er det kommet til Bergen, og vi har muligheten om ett og et halvt år. For å komme inn der bør jeg på landslaget. Jeg har også ambisjoner om å spille basketball på college.
- Jeg vil egentlig bare se hvor god jeg kan bli, forteller Anders.

De er jo også i de beste hender når det gjelder hvem som er deres trener. Audun Eskeland har vunnet årets trener 4 ganger de siste sesongene i BLNO og er en ekstremkompetanse på å utvikle spillere. Guttene er enig at han kan være litt ekstrem, og er veldig tydelig på at de digger det.
- Han en utrolig god trener som er både streng, pusher oss og som tar oss veldig seriøst. Han lar ikke oss kaste bort tiden når vi er på trening, sier Anders om sin trener.
- Veldig inspirerende med en helt unik måte å lære bort på. Du får høre det skikkelig om du gjør feil, og i alle fall om du gjør samme feil flere ganger. Den frykten liker vi, vi har aldri lyst til å gjøre feil.

Anders og Noah er helt enig om at Audun kan være litt skummel når han ikke er fornøyd, noe sikkert spillerne på BLNO kan være enig i. Men han gjør det for de, mener de.
- Og på alle kamper hvor vi spiller dårlig så blir vi jo mye bedre når han kjefter litt på oss, sier guttene.

Begge guttene har kun spilt i Gimle. Vi spurte hva som er det beste med Gimle og hvordan guttene ville forklart «Gimlekultur».
- Her har vi mulighet til å trene mye. Både i helger, utenom trening, ferier og disse morgenene. Klubben satser på de yngre spillerne, det ser vi også på BLNO hvor mange unge spillere får muligheten tidlig, forteller begge.
- Gimlekultur er at spillere kommer og prøver så hardt de kan å bli så god som de kan bli, er Anders tolkning av kulturen i klubben.
- BLNO-laget er viktig. Det er så gøy for oss yngre å se på. De spiller bra basket også blir vi yngre i klubben godt kjent med BLNO-spillerne, mener Noah.

Anders har ingen spesielle forbilder og spillere han ønsker å bli som. Noah er noe mer sikker; En blanding av fysikken til LeBron James, og mentaliteten til Kobe Bryant, smiler Noah når han forteller. Og vi er enig. Det høres ut som en god basketballspiller. Og det er noe «Mamba mentality» over disse morgentreningene til guttene.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?