Junior

Spennende år i vente for 06-gjengen

I 2021 slo endelig Gimles 2006-lag deres argeste rival i Bergen, Hop Hurricanes. Guttene vant NM-kvalifiseringen i U16-klassen og er invitert til Scania Cup i påsken.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

December 20, 2021

2006-laget er klare for både NM og Scania cup i 2022.
2006-laget er klare for både NM og Scania cup i 2022.

Det gror godt i Gimle Basket for tiden. Et av lagene som viser dette med god utvikling er lagets U16-lag, guttene som er født i 2006.

Det har vært et talentfullt lag i mange år, og med Audun Eskeland som hovedtrener for gruppen ligger alt til rette for at laget skal ta steg. Denne sesongen kom de endelig over en mental kneik da de slo Hop Hurricanes og vant kvalifiseringen til U16-NM i region vest.
- Å slå hop var en ubeskrivelig følelse. Etter 4-5 år med tap og frustrasjon var vi klar for å vinne. Og det at vi gjør det i finalen i NM-kvaliken var nesten litt deiligere, forteller Noah Bye.
- Det var en god følelse å slå hop. Etter å slå et lag vi har slitt med i 2 år nå får man mer motivasjon til å fortsette å trene til enda bedre lag en det igjen. Jeg tror og håper de fleste på laget har ambisjoner om å vinne NM, etter NM-kvalifiseringen føler jeg det har vært en mye bedre trenings-kultur på laget og at nå trener vi fordi vi har lyst å bli gode selv og ikke så mye for treneren sin del, følger Julian Gnatt de Lima opp.

Mange av guttene har spilt sammen i flere år allerede, og noen er helt nye på laget. Men gruppen har vist at de har ønske og motivasjon til å bli gode. I over et år har flere av spillerne hatt to til tre morgenøkter i uken. Da møtes de i Gimlehallen før skolen starter for å trene.

Inkluderende gruppe
Det er også noen nye spillere på årets lag. Fabian Wikstrøm kom fra Ytrebygda, hvor han fortsatt spiller for 05-laget, og Kristian Utstrand har vært med i et år nå. De kan også fortelle om at gjengen er lett å komme inn i.
- Det er en fin gjeng, de er med å trene, møter tidlig og skyter ofte etterpå. Jeg liker treningsviljen, og måten de tok meg imot på og måten de tar imot nye er veldig imøtekommende, forteller Fabian.
- Det har vært et veldig fint år for meg, når det kommer til basket, forteller Kristian som tidligere har drevet med friidrett, før han fortsetter: 
- Vi trener mye og alle har det gøy og har viljen til å trene. Vi vil bli gode og vil vinne.

"Once in a lifetime opportunity"
I påsken skal 06-gjengen til Söder Tälje utenfor Stockholm for å spille Scania Cup. Dette er et slags nordisk mesterskap for klubblag.
- Scania er en cup for de beste lagene i Danmark, Finland, Island, Sverige og Norge. Å bli invitert til Scania er utrolig kult. For alt vi vet så er det «once in a life time opportunity” og da må vi gjøre det vi kan for å gjøre det best mulig, forteller Noah.

Laget har Gimles Firi-trener, Audun Eskeland, som hovedtrener. Audun har vært med laget i noen sesonger nå og er positiv for året som kommer.
- Jeg er veldig spent på hvordan laget responderer på invitasjonen og at de kom seg til NM. Det bor en del talent i laget og de har fått en liten gnist den siste tiden, så det er bra. De begynner å identifiserer seg med det som skal være gimlekulturen, nemlig treningsvilje og hardt arbeid. Holder de koken oppe de neste månedene så tror jeg de kommer til å se fruktene av det, uten at jeg tror det betyr at vi automatisk kommer til å vinne alt. For at det skal kunne skje, må de trene jevnt over flere år, og like det

Audun er sjefen - og ganske morsom
Og at guttene hører på Audun er det liten tvil om.
- Audun er en streng, men rettferdig fyr. Man får veldig respekt for han, når vi vet hva han har gjort og hva han gjør som trener. Han er autoriteten, men er også veldig morsom, forteller Fabian og Kristian.
- For å møte Auduns forventninger må vi egentlig gjøre alt det han sier vi må gjøre. Det er så enkelt. Audun vet best. Om han sier det gjør oss bedre som enkeltspiller og lagspiller så tror vi på han. Jeg tror han er litt av grunnen for at vi er med på disse cupene, kommer det fra Noah.

Treningskultur går igjen når vi snakker med både Audun og guttene. De ønsker å trene mye, de vil trene bra og treneren deres krever det.

- Audun har sagt at vi må treffe 1000 skudd hver uke. Det må vi gjøre på egenhånd, utenom treningene med laget, forklarer Fabian.

Vi gleder oss til å følge laget inn i det nye året og mot nye og spennende utfordringer. Og stoler på at når guttene har fått så klare beskjeder, og er så motiverte selv, så vil utviklingen til både laget og spillerne bli veldig spennende å følge fremover.

Julian oppsummerer det godt, og det er tydelig at ordene til treneren når gjennom til spillerne.
- Vi må slutte å synes synd på oss selv når vi er sliten eller har litt vondt. Det må være en felleskonkurranse for laget på hver trening og hver kamp, det skal være hvem jobbet hardest.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?