Elite

Sterk seier i Bærum

To seire på to kamper på østlandet. Søndagens seier mot Bærum Basket må være nære sesongbeste. For en start på 2021.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

January 3, 2021

Chavares Flanigan var enorm i søndagens kamp mot Bærum. Foto: Marianne Maja Stenerud.
Chavares Flanigan var enorm i søndagens kamp mot Bærum. Foto: Marianne Maja Stenerud.

Bærum Basket er blitt forsterket i julepausen med Prince Ali som kommer fra den meget sterke og tradisjonsrike skolen UCLA. Og Ali viste tydelig hva slags kvaliteter som bor i ham. Likevel var det Stian Mjøs og Yannick Anzuluni som skapte de største problemene for Gimle.

Men Gimleguttene imponerte voldsomt og vant 109 - 105. Ekstraperiode ble nødvendig for å skille lagene, men det var Gimle som var i føringen gjennom hele kampen. Og som vanlig var det en skikkelig lagseier. Fem spillere endte på tosifret antall poeng, i tillegg sørget Marcus Lampe for 9.

Fjærestadguttene Anders og Espen var fremtredende for Gimle. I andre periode sørget Anders for tre trepoengere, mens lillebror Espen la på fire bare i tredje periode. Mesteparten av andre halvdel ledet Gimle med tosifret antall poeng, men i fjerde periode begynte både feiltrøbbel og prikkskyting fra Bærums stjernespillere å bli et problem.

Og mot slutten av kampen ble det ulidelig spennende. Med rundt 7 sekunder av fjerde periode utlignet Prince Ali med en and one scoring. Men Gimle svarte med et nydelig angrep etter en time out av Audun Eskeland, Chavares Flanigan utfordret og fant Eivind Lamo med en herlig pasning og med kun tre sekunder igjen var Gimle igjen foran med to poeng. Der vi alle nok fryktet en trepoenger fra Mjøs, Anzuluni eller Ali endte det opp med at Bærum gikk for å få ballen inside til Anzuluni som utlignet med kun tideler igjen av kampen. Dermed var det klart for ekstraperioder.

Også der tok Gimle føringen. De første seks poengene ble scoret av Gimlespillere, kampens store spiller Chavares Flanigan sørget for fire av disse. Resten av kampen var Gimle i føringen, selv om det ble så jevnt som 101 - 102 etter at Gaute Haugen reduserte med en trepoenger.

Stødig straffeskyting og godt forsvar sørget for helgens andre seier.
- Det var en veldig tung og tøff kamp, men samtidig veldig gøy med mye som skjedde. Føltes ut som en skikkelig playoffkamp, og håper vi møter de igjen i sluttspillet. Chip gjorde en veldig god jobb med å bryte ned forsvaret og finne åpne skyttere, hvor Anders og Espen traff bra. I tillegg hjelper det veldig at Marcus kommer inn og setter tre treere. Men skal vi slå de igjen er vi nødt til å være mye tøffere på returene, forteller Eivind Lamo som selv dro ned ti returer i dagens kamp.

Det var mange som bidro sterkt i dag, prikkskyting fra Fjærestadguttene (Anders endte på 22 poeng, Espen hadde 17), godt forsvar og herlige angrep på kurven fra Jørgen Odfjell og Eivind Lamo var igjen en gigant med 17 poeng og 10 returer, før han lfikk noen litt tvilsomme feil mot seg og ble utvist.
Likevel må Chavares Flanigan fremheves. Amerikaneren ble toppscorer med 23 poeng og sto i tillegg for både 10 assist og forsvar i ypperste klasse.

Trener Audun Eskeland gjorde tydeligvis også alt riktig etter gårsdagens seier mot Asker. Det var mer en sliteseier og både han og spillerne visste at laget måtte heve seg før søndagens oppgjør mot Bærum. Treneren er selvfølgelig også meget fornøyd med hvordan spillerne responderte.
- Sterk karakterseier i dag, mot et sterkt Bærumslag som nok kommer til å heve seg et hakk når de har fått noen uker på å samspille seg. Det var fint å se at det løsnet for Espen i tredje perioden i dag. Alle gjorde en god figur, men Chip må fremheves som dagens beste! Marcus gjorde en fin figur i første omgang og benken leverte en uselvisk sesongbeste i entusiasme, er lovordene fra Audun.

Gimle var jo forsterket før denne helgen med Jørgen Odfjell. Og en som vet å sette pris på å ha Jørgen tilbake er Eivind.
- Jørgen er veldig god å ha tilbake i laget. Han er en veldig smart spiller som også gir oss mye mot kurven, særlig i transition. Veldig sterkt at han går inn i OT med fire feil og avgjør kampen de siste minuttene.

Og snart er både Kurt Ali Ouakkaha Størseth, Mikkel Kolstad og Milovan Savic klare for spill, det gjør at Eivind virkelig ser fremover.
- Så lenge vi får med Mikkel neste helg og holder oss skadefri resten av sesongen må vi ha som mål å vinne resten av kampene denne sesongen. Fortsetter vi å trene godt tror jeg det skal bli vanskelig å slå oss med fullt lag, så jeg tror nøkkelen ligger i at vi får mange gode lagtreninger med kvalitet og høyt trykk frem mot playoffs.

Dermed står Gimle med 11 seire og kun tre tap så langt denne sesongen. Søndag er det toppoppgjør mot Kongsberg Miners i Gimlehallen. Foreløpig er det veldig uklart for om det blir for publikum eller ikke.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?