Elite

The boys are back in town

Søndag blir første gang Mikkel Kolstad og Jørgen Odfjell spiller sammen for Gimle. Begge de to tidligere Gimle-stjernene er tilbake i Gimle og klare for toppoppgjør mot Kongsberg Miners.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

January 8, 2021

Mikkel Kolstad, øverst til høyre, og Jørgen Odfjell er klare for Gimlehallen på søndag.
Mikkel Kolstad, øverst til høyre, og Jørgen Odfjell er klare for Gimlehallen på søndag.

Søndag er det klart for toppkamp i BLNO i Gimlehallen. Kl. 15.00 braker det løs mellom tabell-leder Kongsberg Miners og tabell-toer Gimle Basket. Kongsberg står så langt i sesongen med kun ett tap, det kom på hjemmebane mot Gimle og vi føler oss ganske sikre på at Miners er sultne på revansje i søndagens oppgjør.

Begge lag er forsterket
Kongsberg kommer også forsterket med Fred Thomas, ligaens beste forsvarsspiller da Kongsberg vant Kongepokalen i 2018. Men også Gimle stiller forsterket på søndag. Jørgen Odfjell er klar for sin første hjemmekamp etter at han kom hjem fra spill i USA. Jørgen var meget god da Gimle startet 2021 med to sterke seire på Østlandet mot Asker Aliens og Bærum Basket. Med seg på søndag har han også med Mikkel Kolstad. De to har spilt sammen for landslaget tidligere, men aldri for Gimle. Mikkel kommer fra proffspill i Madeira i Portugal og spiller sin første kamp på over 4 år for Gimle når han tar på seg drakt søndag.

Før helgen ligger Gimle altså på andreplass i grunnserien med 11 seire og 3 tap. En seier mot Miners vil for alvor føre Gimle inn i kampen om seriegullet. Audun Eskeland vet at det vil bli en knalltøff kamp.
- Det blir spennende å møte Kongsberg igjen nå som begge lagene er ulike det de var ved første møte. Kongsberg er et bedre lag enn de var i oktober, nå som de er litt mer samspilte, i tillegg til at Fred Thomas gir de en annen dimensjon, spesielt i forsvar. På vår side er vi også ganske nye. Ali har vært skadet i høst, og er aktuell. Mikkel Kolstad er tilbake og gjør at kvaliteten i laget heves. Jørgen Odfjell så vi allerede forrige helg som en forsterkning for oss. Vi er noe "nye", siden det tar tid å spille inn nye spillere, men laget er heltent, forteller treneren.

Både Mikkel og Jørgen gleder seg til å spille
Vi snakket med stjerneduoen Mikkel og Jørgen også før helgens kamp.
- Jeg er veldig giret for å spille for Gimle igjen og å komme tilbake til det laget vi har nå med nye og gamle spillere. Jeg kjenner de godt og jeg ser veldig fram til å spille sammen med de på banen, forteller Jørgen om å komme tilbake til Gimle.
Der Jørgen spilte for Gimle så sent som forrige sesong er begynner det å bli en stund siden Mikkel tok BLNO med storm i 2016. Men guarden gleder seg veldig til å ta på Gimledrakt igjen.
- Det er utrolig kjekt å være tilbake i Gimle etter noen år utenlands. Jeg gleder meg til å komme i gang med kampene og håper å bidra til et alleredeveldig godt lag.

Etter fire år i USA og nå sist et proffopphold i Portugal er det en eldre Mikkel Kolstad vi kan glede oss til å se på parketten. Men Mikkel vil ikke si for mye om hva som skiller han som spiller i dag fra da vi sist så han her i Bergen.
- Det får vel tiden vise, men sitter igjen med mye god erfaring fra de siste årene som vil komme godt med.

Høye ambisjoner for laget
Jørgen forstår også at det vil ta litt tid før alt blir helt som det skal være for laget.
- Vi kan ikke forvente at vi kommer til å være samspilte før etter ett par kamper under belte sammen, men om vi trener bra og når potensialet vårt som lag ser jeg ikke noen som kan slå oss, fortsetter Jørgen og viser ambisjonene som laget har.
Og Mikkel viser at han har fulgt godt med på utviklingen i klubben i årene utenlands og deler ambisjonene til Jørgen.
- Gimle har jo de siste årene ligget helt i toppen og kjempet og ligger nå på andreplass. Så det er naturlig at målet vårt er å gå hele veien. Likevel er vi klar over at det er mye hardt arbeid og terping som skal legges ned fremover.

Gleder seg til å få publikum i Gimlehallen
Begge gleder seg til å spille sine første kamper i Gimlehallen på en stund, selv om det blir uten publikum i de to første i alle fall. - Jeg ser veldig fram til å spille i domen igjen, det er alltid god stemning å spille hjemme selv om akkurat nå er det ikke mulig å ha fans. Det blir nok fortsatt en god følelse å spille i Gimlehallen igjen, avslutter Jørgen
- Jeg gleder meg til å spille i Gimlehallen aka Domen igjen! Litt synd det ikke er lov med tilskuere på kamp enda, men håper det lar seg gjøre utover i sesongen.

Kampen mot Kongsberg kan du se på direktesport.no fra kl. 15.00 på søndag.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?