Elite

Thriller mot Bærum - Gimle fortsatt ubeseiret

Det ble en thriller mot Bærum Basket i lørdagens kamp, men Gimlespillerne holdt roen og dro i land sesongens niende strake seier.

Frederik Gnatt

Av

December 4, 2021

Lars Espe var meget god. Her scorer han to av sine 18 poeng mot Bærum Basket. Foto: Odd Løvset.

Gimle Basket tok sin niende seier på ni kamper så langt i sesongen i dagens kamp mot Bærum Basket, men det var ingen enkel triumf for seiersvante Gimlegutter.

Bærum Basket kom til kampen stinn av selvtillit etter å ha knust serietoer Frøya kvelden i forveien. Og Bærum ga Gimle kamp helt til døren. Da landslagsspiller Sjur Dyb Berg tippet inn en offensiv retur i det tiden var ute etter 3. periode var stilingen 66 - 66.

Etter å ha scoret hele 37 poeng mot Frøya var nok Gimlespillerne veldig obs på Stian Mjøs, men den andre landslagsspilleren til Bærum er vond å få tak i og ble kampens toppscorer med 24 poeng. Med fire minutter igjen av kampen utlignet Mjøs til 70 - 70, men så tok Gimle tak i avslutningen.

Scoringer av Lars, Bryan og Jørgen sørget for at Gimle stakk i fra og holdt ledelsen resten av kampen. Med 10 sekunder igjen av kampen ledet Gimle med 3 poeng, og Bærum hadde en siste sjanse til å utligne. Da dukket selvfølgelig BLNOs kanskje smarteste spiller, Kurt Ali Ouakkaha Størseth, opp. Ali pirket ballen ut av hendene på Mjøs og da GImle fikk tak i ballen var kampen i realiteten over.

For Gimle var det Bryan Coleman som ble toppscorer i med 20 poeng, mens Lars Espe hadde 18 og Jørgen Odfjell scoret 15 poeng selv om han sleit med feiltrøbbel og kun spilte litt i overkant av 20 minutter.

Det var også veldig gøy å se publikum i Gimlehallen og igjen har vi en gjeng av våre yngre medlemmer som virkelig gir av seg selv på tribunen og hjelper spillerne på banen.

Gimletrener Audun Eskeland var ikke helt fornøyd med kampen i dag, men er fornøyd med sesongens niende seier.
- Det var veldig urytmisk og rustent i dag. Vi er glade for å vinne mot Bærum på en dag der vi ikke får det helt til. Vi må opp et knepp som lag i begge ender av banen for å kunne hamle opp med gode lag i sluttspillet. Det bør vi klare med de kvalitetene vi har i gruppen. Vi er der ikke per i dag. Lars satte noen viktige scoringer og Ali var ekstremt viktig på returer og ved å gjøre de små tingene, er dommen fra Gimletreneren.

Allerede søndag er det klart for en ny kamp i Gimlehallen. Nidaros gikk på et tap mot Fyllingen lørdag, og Gimle må tåle å være store favoritter mot Firi-ligaens tabelljumbo.

Vi minner også om at Gimles utstyrsleverandør, Macron, kommer til Gimlehallen på søndag med Gimles kleskolleksjon. Kampstart er kl. 17.00 og fra kl. 16.00 er det rigget til oppe i Gimlesalen for alle som ønsker å titte og prøve klær. Med andre ord, underholdning og juleshopping står på agendaen i Gimlehallen søndag.