Elite

Tilbake på vinnersporet

Etter et kjedelig tap mot Kongsberg svarte serielederne fra Gimle virkelig på tiltale i søndagens oppgjør mot Tromsø Storm.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

December 13, 2021

Bryan Coleman scorer to av sine 16 poeng i kampen mot Tromsø Storm.
Bryan Coleman scorer to av sine 16 poeng i kampen mot Tromsø Storm.

Gimle Basket gikk på sesongens første og hittil eneste tap fredag mot Kongsberg Miners. Søndag var det et revansjesugent Gimlelag som møtte Tromsø Storm i Gimlehallen.

93 - 58 ble resultatet i kampen som på mange måter ble avgjort allerede i første periode. Der tok Gimle ledelsen med 10 poeng. Tromsø Storm sto som vanlig hardt på gjennom kampen, men Gimle dro i fra utover kampen. Den store forskjellen er kanskje rett og slett treff, og særlig fra trepoengeren. I tapet mot Kongsberg traff Gimle på 21 prosent av forsøkene sine fra bak trepoengslinjen, mot Storm var dette doblet og Gimle scorte på 42 prosent.

Mye takket være Espen Fjærestad som selv sto for seks trepoengere, på ni forsøk. Espen ble også toppscorer for Gimle med 20 poeng, og var en av fem spillere som noterte seg for tosifret antall poeng. Milovan Savic endte på 19 poeng i sin andre kamp tilbake fra skade, Bryan Coleman puttet 16, Jørgen Odfjell 15 og Reidar Greve scoret 11 poeng.

To andre spillere som virkelig markerte seg var Lars Espe og Kurt Ali Ouakkaha Størseth. Lars endte med 6 poeng, men Ali scoret 3. Men der flere andre scoret mer sørget de to playmakerne for gode forhold for sine lagkamerater og både Lars og Ali serverte ut åtte assist hver i kampen. Flere av pasningene blant høydepunktene i kampen.

Jobben for Tromsø Storm ble også vansligere av at de manglet sin meget solide amerikaner, Kevin Scott O'Brien, som skadet kneet på trening fredag før kampen.

Gimletrener Audun Eskeland måtte forlate kampen da spillerbenken pådro seg to tekniske feil i andre halvdel. Audun var likevel fornøyd med kampen: 
- Jeg synes vi responderte bra, både etter fredagens forestilling og etter tapet av Mikkel. Forsvaret vårt var solid gjennom hele kampen, og jeg synes vi gjorde en bedre jobb i å spille hele 24 sekunder og ikke bare 20, som har vært vanen vår. Spillerne skal ha credit for å respondere på denne enden av banen. Angrepsmessig svinger det fortsatt, selv om vi ser hvilken forskjell Milovan gjør for oss. Lars gjør og en bra jobb i å styre laget vårt i dag, i tillegg til å trakassere motstanderne defensivt. Godt innhopp av Kristoffer i dag. Han viste den rette innstillingen defensivt. Magnus og kommer inn og gir oss noe. Det suger heller ikke når Espen treffer.

Kampen var den siste hjemmekampen før juleferien, for Gimleguttene er det en helg til med kamper. Til helgen reiser de til Oslo for å spille mot Centrum og Ammerud.

Siste halvdel av sesongen starter med et smell i Gimlehallen. 5. januar er Frøya Basket motstander i Gimlehallen. Det blir kamp mellom lagene som innehar første og andreplassen på Firi-tabellen. Vi håper vi kan fylle Gimlehallen når vi kommer så langt.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?