Elite

Tre av tre for Gimle

Gimle tok sin tredje seier og er ubeseiret i Firi-ligaen. Lørdag er det endelig klart for sesongens første hjemmekamp i Gimlehallen.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

October 25, 2021

Milovan Savic var enorm igjen i søndagens kamp mot Tromsø.
Milovan Savic var enorm igjen i søndagens kamp mot Tromsø.

Milovan Savic ble i 2019 kåret til MVP og årets forsvarsspiller i det som den gang het BLNO.
Men vi må tørre å stille å spørsmålet om Milovan noensinne har vært så god som han har vært i innledningen av denne Firi-liga-sesongen. En dag etter å ha fylt 34 år var Gimles favoritt montenegriner enorm da Tromsø Storm ble nedsablet i nord.

Spiller for hverandre
Milovan endte med 27 poeng og 10 returer, og spilte sitt sedvanlige kvelende forsvar. Ikke bare stopper Milovan sin designerte spiller, han gjør også livet lettere for alle andre på banen. Og det gir Gimlegutta muligheten til å spille det aggressive forsvaret som trener Audun Eskeland krever.

For selv om Milovan gjør seg bemerket er dette et lag av oppofrende spillere, som presser ball, roterer i forsvar og spiller for hverandre. Innsatsen i kampen mot Tromsø Storm var tydelig fra starten av kampen. Gimle tok tidlig ledelsen og så seg aldri tilbake. Og når forsvaret sitter gir det ofte avkastning i angrep.

Brennhet Reidar Greve
19 treff på 37 forsøk fra trepoengeren gir et snitt på 51 prosent. Det er ekstremt. Det vitner også om at det ikke bare er i forsvar at Gimleguttene jobber for hverandre. Dette er et lag hvor spillere villig sentrer den ekstra pasningen for å få et bedre skudd.

Og når vier inne på trepoengsskyting så går det ikke an å ikke dra frem Reidar Greve. Endelig løsnet for stortalentet. 19 åringen ga seg ikke før han hadde truffet på syv treere, av syv mulige! En oppvisning i skyting fra unge Greve.

For Gimle manglet Lars Espe etter å ha pådratt seg en kink i nakken under trening lørdag. Lars er nok tilbake på trening tidlig i uken og vi regner med å ha Lars tilbake i kampen kommende lørdag.

Lamo tilbake
Det var også veldig gøy å se at Eivind Lamo fikk sin første kamp for sesongen. Eivind som har vært en gigant for Gimle i flere sesonger har slitt med en hofteskade, men gjorde seg som vanlig bemerket med 14 poeng.

Endelig var Eivind Lamo også tilbake. Her fra en kamp mot Fyllingen forrige sesong

Trener Audun Eskeland var også fornøyd etter kampen. Gimle har hatt en vanskelig start på sesongen og kun spilt to kamper. Den første i slutten av september, og den andre 18 dager før kampen mot Storm. Forrige helgs hjemmekamp mot Kongsberg Miners ble som kjent utsatt på grunn av de forferdelige hendelsene i Kongsberg. Med en slik inngang på sesongen og mangel på kamprytme er bortekampene mot Tromsø alltid skumle.
- Dette var et steg i retning. Vi begynner aggressivt og spiller solid forsvar, og klarer å opprettholde det over store deler av kampen. Tromsø er et hardtarbeidende lag. Vi manglet balltempo i angrep så vi var lenge ganske urytmiske. Men vi snakket gjennom hele kampen (og før) om at vi måtte være tålmodige offensivt og la ballen bevege seg fort. Når vi kommer inn i det er vi ganskegode, forteller Audun.

Fire lag ubeseiret
«Ganske gode» vitner om at Audun er ganske fornøyd etter kampen, og Gimletreneren gir seg ikke med lovordene der.
- Alle gjorde en ok jobb i forsvar i dag. Milovan var igjen sterk offensivt og det var veldig positivt at Reidar kom i flyten i dag. Ali var også meget solid og gir oss mye rutine på banen.

Det er fire lag som foreløpig er ubeseiret i Firi-ligaen og førstkommende lørdag kommer et av dem til Bergen når Gimle endelig skal få spille sin førstehjemmekamp.
Asker Aliens har vunnet alle sine fire kamper så langt, de har en blanding av eldrespillere med masse rutine og unge spillere med pågangsmot. Det bør bli en skikkelig basketfest i Gimlehallen førstkommende lørdag, kampstart er kl.18.00. Du kan sikre deg billett her: https://gimlebasket.hoopla.no/sales/921334332

Lørdag vil altså enten Gimle eller Asker gå på sesongens første tap, i tillegg til disse to lagene er det Frøya Basket og Kongsberg Miners som enda ikke har tapt i Firi-ligaen.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?