Junior

"Ukens Gimlespiller" - Ahmed har store drømmer

Det er ikke mange spillere man ser oftere i Gimlehallen enn Ahmed. Alltid med et smil om munnen og en herlig innstilling er Ahmed "Ukens Gimlespiller".

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

February 3, 2021

Ahmedyassin Mukhtar har store drømmer og er ofte å se i Gimlehallen mens han trener for å nå disse.
Ahmedyassin Mukhtar har store drømmer og er ofte å se i Gimlehallen mens han trener for å nå disse.

Denne ukens Gimlespiller er Ahmedyassin Mukhtar.
Han er 12 år gammel og spiller for Gimle Clippers og et av Gimles U14-lag.

Ahmed begynte med basketball for to år siden da en i klassen spurte om han ville være med. Den gang spilte Ahmed også fotball, men synes det var veldig kaldt å spille ute hele tiden. Da var basketball et perfekt alternativ. Flere fra skolen startet samtidig og guttene oppdaget fort hvor gøy den nye sporten var. I tillegg tok de store steg og begynte tidlig å vinne sine Easy Basket-kamper. På Slettebakken skole ser man starten på et skikkelig basketmiljø, med utspring blant Ahmed og hans lagkamerater fra 08-laget.

Nå er det bare basketball som gjelder for Ahmed.
- Det er så utrolig gøy. Jeg liker å skyte og drible og sånn. Også liker jeg å lære nye ting, og spesielt følelsen når man lærer nye ting og begynner å få det til.

På spørsmål om hva han liker best å trene på er det skyting, lay ups og "hessies" (hesitation moves) som kommer først. Og Ahmed legger ned mye arbeid for å få bli bedre på alt.
- Jeg trener ca. fem ganger i uken. To i uken med Clippers i tillegg til at vi nesten alltid har ekstratreninger i helger. Så trener jeg med U14 og er med på Skills Academy. Også trener jeg selvfølgelig en del ekstra i fritiden, forteller Ahmed.

På fritiden hender det at Ahmed trener helt alene og 12-åringen er nesten blitt en del av inventaret i Gimlehallen. Både BLNO-trener Audun Eskeland og flere av BLNO-spillerne har bemerket hvor mye han trener.
- Talentfull spiller som definerer begrepet «gym rat». Tøff, teknisk flink og alltid villig til å trene og lære ting. Pluss at han gjør det med en herlig attitude, er meldingen fra Audun.

Men Ahmed er også veldig mye i hallen med sine venner og lagkamerater og timene i hall har gitt resultater.
- Vi ble invitert til Scania cup i år. Som et av bare to lag i Norge (det andre laget i 08 er Bislett). Det var dødskult. Jeg tror vi er best i Norge, vi trener så mye sammen, sier han.

Da guttene begynte å spille basket for to år siden var det Jonas Hovden og Sebastian Hatleset fra Gimles U17-lag den gang som var trenere. De to guttene fra Eikefjord hadde flyttet til Bergen for å spille basket og gå på Metis og tok skikkelig ansvar for at guttene skulle ha det gøy med basketball og lære mye. Sebastian har siden flyttet hjem, men Jonas er en utrolig talentfull trener som gir guttene mye oppmerksomhet.
- Jonas er en god trener. Han lærer oss mye og er veldig flink til å vise oss nye ting. Han kan være streng, men vi har det som oftest veldig gøy på trening. Også stiller han veldig opp. Han setter opp ekstratreninger for oss som vi vil ha i helger og bruker sin fritid på å trene oss. Det er utrolig kult, sier Ahmed om sin trener.

Og Jonas er imponert over Ahmed også.
- Ahmed har tatt et stort steg i år, og blitt en seriøs basketspiller med store mål. Som spiller har Ahmed utviklet seg mye det siste året og jeg ser stadig at han forbedrer seg på tingene jeg maser på. Dette skyldes hans enorme vilje til å trene, både med laget og på egenhånd. Han kommer alltid på trening uansett om vi trener i minus grader utendørs eller om vi begynner tidlig på en lørdags morgen. Jeg gleder meg til å se hvordan han utvikler seg fremover, sier trener Jonas.

Ahmed er også med på Gimles ene U14-lag. Dette laget er en sammensetning av de tre U13-lagene og er laget som skal reise til Scania Cup om det blir mulig. På dette laget er det Kurt Ali Ouakkaha Størseth som er trener.
- Ali er kjempeflink. Han kan alt liksom og forstår spillet utrolig bra. Han har hjulpet meg masse med basketforståelsen, sier Ahmed.

Selv mener Ahmed at hans styrker er skyting, lay ups og handles. Han må jobbe hardt for å bli bedre på "hessies", forståelse, kutting og forsvar. Og Ahmed vet at han må jobbe hardt, for drømmene store.
- Jeg vil bli tidenes beste spiller. Det er LeBron James nå, men jeg skal bli bedre. For å bli det må jeg trene enormt mye. Og ofre mye. Jeg må ha fokus på basketball og kanskje ofre fritid med venner og sånn. Det som er fint er at vennene mine spiller basket også, så fritiden vår er liksom basketball.

Planen er klar. I år skal laget vinne Scania Cup. Om noen år vil Ahmed spille for Gimles BLNO-lag, så vil han til et D1 lag på college før NBA står for tur etter en NBA draft.

Familien er veldig støttende, men Ahmed forteller at om foreldrene kan velge er det lege eller ingeniør som er veien å gå.

Ahmed har ikke noe spesielt lag i NBA han heier spesielt på, men Chris Paul er den store favoritten. Han prøver å lære av å se på Paul og prøver å spille på samme måte.

På spørsmål om hva han liker med Gimle som klubb kommer også svarene kjapt.
- Det er den beste klubben. Det er gode trenere, digg hall også er det kjempekult med BLNO-laget. Jeg har ikke en favorittspiller, men jeg synes det er veldig gøy å se de spille. De spiller bra angrep og jobber så hardt i forsvar. Også er det kult at de ofte er i hallen og vi får se hvordan de trener og spiller.

Vi gleder oss til å følge Ahmeds utvikling og heier på 12-åringens jakt på drømmen.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?