Junior

"Ukens Gimlespiller" - Her er Ludvig

Ludvig er 10 år og kun spilt basket i tre måneder. Men med stort pågangsmot og herlig innstilling imponerer han ukentlig og får svært gode skussmål fra treneren.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

January 29, 2021

Steph Curry er helten. Ludvig Lillehaug Agdal har hatt en kjempeutvikling siden han startet med basketball for noen måneder siden.
Steph Curry er helten. Ludvig Lillehaug Agdal har hatt en kjempeutvikling siden han startet med basketball for noen måneder siden.

Ludvig Lillehaug Agdal er ukens Gimlespiller. Han spiller på Gimle Rockets og startet med basketball i fjor høst.

At Ludvig skulle starte med basketball kan bare ha vært et spørsmål om tid. Mor er ingen ringere enn Gimlestorheten Maren Lillehaug Agdal, en av Gimle og Norges viktigste spillere da både klubben og landslaget var oppe og kjempet på internasjonalt nivå. Broren Johannes spiller basketball i Tertnes og Ludvig forteller at det at mor og bror spiller var noe av grunnen til at han ønsket å prøve basketball.

Og det ble tidlig klart for Ludvig at dette var noe han virkelig likte.
- Det er kjempegøy. Det er så mye man kan gjøre i basketball. Jeg liker veldig godt at man er liksom med hele tiden, på alt. Man er ikke bare ett bestemt sted, men man må liksom være klar hele tiden, forteller 10-åringen.

- Hon ekkje dårlig...
Ludvig spiller med guttene som er ett år eldre på Gimle Rockets og de fleste hadde spilt basketball en stund da Ludvig ble med på første trening i november.
- Jeg hadde sett mye basketball. Mamma spiller fortsatt så vi var av og til med for å se på når hun skulle spille. Også hadde vi trent og spilt litt hjemme, vi har en kurv der. Så da jeg startet så kunne jeg litt, sier Ludvig.

Selv om det ikke er blitt kamper for Gimles 1. divisjons kvinner i år, så har mor Maren vært en del av dette laget i mange sesonger. Et lag som er like dominerende i førstedivisjon som de tidligere var i eliteserien. Men hva vet egentlig Ludvig om morens basketball-CV? 
- Hon ekkje dårlig, smiler Ludvig og fortsetter; - Hun spilte jo på Norges beste lag ganske lenge, også tror jeg hun har spilt litt med landslaget.

Treneren er stor fan allerede
Ludvig sier han har fått litt tips av mor og at de har øvd ganske mye på lay up. Men det er 10-åringens innstilling som har imponert trener Kristoffer Gjerde Sætren mest.
- Han stiller alltid opp på trening, jobber hardt og er alltid klar for å lære noe nytt.  Han har et stort konkurranseinstinkt, noe jeg er stor fan av. Jeg er virkelig spent på utviklingen til Ludvig fremover, og har stor tro på at han kommer til å bli en veldig god basketballspiller, skryter treneren.

For Ludvig er det helt naturlig å jobbe hardt. Han forteller at han prøver å alltid prøve sitt beste i alt. Tidligere har han spilt fotball, men sluttet der fordi han følte det var for mye press på trening og for stort fokus på at de beste skulle spille hele tiden. Treningene var ikke gøy. Nå koser han seg med basketball, så jeg spør hva han synes om treneren, Kristoffer.
- Han er ganske flink, sier Ludvig. Mens jeg noterer gjentar jeg ordene høyt.
- Nei,nei. Han er VELDIG flink, blir det da påpekt før han fortsetter; - Treningene er alltid gøye, det er kanskje det aller viktigtse. Han er veldig flink til å forklare hva vi skal gjøre og hvordan.

Deilig å slippe å være hjemme hele tiden
Det ble bare en kamp for Ludvig før alle kamper ble utsatt før jul. Kampen kom etter at han kun hadde vært på en trening. Ludvig var overrasket over at han skulle spille kamp så fort, men var ikke særlig nervøs før første kamp.

At det ikke har blitt flere kamper har også vært kjedelig, medgir Ludvig.
- Ja, det har vært kjedelig. Men jeg er veldig glad for at vi kan trene. Det er deilig å slippe å sitte hjemme hele tiden.

Fortsetter å overraske hele tiden
Bare en trening før første kamp kan høres brutalt ut, men treneren så fort at dette var Ludvig klar for.
- Ludvig overrasket meg allerede første trening. Han startet på mitt lag en del senere en de andre og kjente vel ingen av spillerne fra før, men ble raskt kjent med både meg og de andre. Han har hatt en enorm utvikling de siste månedene og overrasker meg fortsatt hver trening. Han er en av de som tar ting fortest og som viser mest interesse når det kommer til basketball.

Gimle Rockets trener to ganger i uken og har i tillegg nesten alltid treninger i helgen. Og Ludvig liker å bruke tid i hallen om han får muligheten utenom faste treninger også. Så hva er målene denne gutten med stort pågangsmot har satt seg? 
- Først BLNO. Jeg har veldig lyst til å spille BLNO for Gimle. Så får vi se etter det. Det hadde vært veldig gøy å spilt for landslaget også.

Digger BLNO-laget
Gimles BLNO-lag topper i dag BLNO-tabellen og er en stor motivasjonskilde for yngre spillere i klubben, som Ludvig.
- Det er kjempegøy å se de spille. De er skikkelig flinke. Jeg har egentlig ikke en favorittspiller, jeg liker hele laget.

I NBA er det Golden State Warriors og Stephen Curry som er favoritten og det er en drøm for Ludvig å en gang spille i NBA. Men for å kunne gjøre det vet han at han må trene masse og jobbe hardt. Og han vet hva han skal bli bedre på i tiden som kommer.
- Det er forsvar kanskje. Jeg må jobbe for å komme foran motstanderen. Jeg er litt vant til fotball hvor man kunne takle når man var på siden av spilleren. Så jeg må bli mer vant til å komme helt foran.

Skal slå mamma
Det er vi sikre på at Ludvig lærer seg kjapt. Vi gleder oss til å følge utviklingen for 10-åringen heier på drømmene om både BLNO for Gimle, landslaget og NBA. Men kanskje viktigst av alt er en-mot-en kampen vi håper å se om ca fem år.
- Når jeg er 15 skal jeg slå mamma i en-mot-en, er meldingen

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?