Junior

Ukens Gimlespiller - Trym Stunner

Han har bare spilt basketball i 4 måneder, men med god arbeidsinnsats og treningsiver har Trym Stunner tatt store steg i sin første sesong som basketballspiller.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

December 12, 2020

Møt Trym Stunner - Ukens Gimlespiller
Møt Trym Stunner - Ukens Gimlespiller

Trym Stunner er 13 år og spiller med Gimles 2007-lag.

Dette er et helt nytt lag som spiller sin første sesong sammen. Trym har hatt en kjempeutvikling og har også fått tilbud om å spille med Gimles andrelag i 2006-serien. Men dessverre har det jo blitt svært få kamper denne høsten.

Basket tok over for fotball
Trym spilte både håndball og fotball tidligere, men forteller at han ble litt lei fotball. I sommer var han på ferie og der var det en basketballkurv. Mer skulle ikke til for at Trym og en kompis brukte mange timer på kurven og oppdaget hvor gøy denne nye sporten var. Da en del kamerater fra skolen skulle begynne med basketballtrening etter sommerferien ble Trym med for å prøve.

Erfaringen som håndballspiller kom godt med i starten, men ga også noen utfordringer. 
- Det var en del ting som var litt likt. Jeg forsto ganske fort en del av forsvaret. Forsvarsstillingen er ganske lik, og selv om det er litt annerledes så må vi også tenke på å hjelpe hverandre i forsvar. I tillegg hadde jeg ganske fort ganske god ballkontroll, selv om man spretter mer og litt annerledes i basket enn i håndball. Det vanskeligste var nok at i håndball kan man ta tre skritt. Og om jeg skal satse med venstre i håndball skal jeg ta første skritt med venstre, mens i basket er det bare to og jeg må ta første med høyre. Det ble en del skrittfeil i starten av sesongen, smiler 13 åringen når han forteller om starten.

Elsker ballspill
På spørsmål om hva som er det gøyeste med basketball kommer svaret fort.
- Det er å score poeng, forteller Trym og fortsetter; men jeg synes alltid ballspill er gøy. Så lenge det er en ball og man kan leke det med kompiser så er det alltid morsomt. I gymmen på skolen, på trening og på fritiden.

Trym spiller fortsatt håndball og det er der ambisjonene er størst.
- Jeg satser nok litt mer på håndball nå, jeg har spilt det mye lenger og startet litt seint med basketball. Det hadde vært gøy å fått spille proff i den tyske ligaen, men det hadde også vært veldig morsomt å spilt eliteserien her i Norge. Når det gjelder basket startet jeg så seint, så jeg tror det det blir vanskelig med NBA.

Selv om han ikke ser veldig mange NBA-kamper, så får Trym ofte med seg highlightspakkene på youtube etter kamper. Favorittspilleren er Steph Curry. Det er ikke ett lag som skiller seg voldsomt ut som favoritten, men Trym liker Houston Rockets, Golden State Warriors og litt Los Angeles Lakers.

Får skryt av treneren
Trener for Gimles 2007-lag er BLNO-spiller Magnus Elgmork. Han er full av lovord angående Trym.
- Han er en hardtarbeidende kar som tar beskjeder med en gang. Veldig coachable type som virker motivert og giret. Jeg ser forbedringer etter hver eneste trening, kommer det fra trener Elgmork.

Trym virker også meget fornøyd med treneren sin.
- Han er veldig grei. Han skriker litt mye av og til og forventer en del av oss, men det går helt fint. Han har lært oss masse. Vi er nok også blitt flinkere til å følge med. I starten av sesongen var det litt mye tulling og vi var ikke flinke nok til å høre på beskjedene vi fikk. Det er blitt bedre. Vi har masse fokus på forsvar, og spiller ofte ganske mye på trening.

Kanskje en fordel med utsatte kamper?
Første sesongen til dette 07-laget er jo blitt veldig spesiell med veldig få kamper. Kun fire kamper er spilt i høst, med firepoengsseieren over Hop som høydepunktet. Trym har også fått spilt med det ene 06-laget, men klarer også å se positivt på mangelen på kamper i høst.
- Det er jo kjipt å ikke få spille. Men for oss er det kanskje en fordel. Vi trener bra og har forbedret oss masse siden starten. Så når vi får spilt disse kampene så er vi mye bedre enn om vi hadde spilt de nå i høst.

Trym trives også i Gimle Basket, han mener det er "kjekk" klubb og synes det er kult at BLNO-laget er så bra som det er. I tillegg er hallen et stort pluss.

Og om å bli ukens Gimlespiller har han dette å si: 
- Det er jo selvfølgelig ekstra gøy. Nå må jeg bare tenke på å fortsette med utviklingen.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?