Elite

Var det seriegullet som røk?

Gimle fikk det ikke til å stemme i toppkampen mot Frøya, et Gimlelag som har hatt en fæl måned med skader og sykdom så preget ut da Frøya kan ha sikret seriegullet.

Frederik Gnatt

Av

Frederik Gnatt

February 10, 2022

Det ble en skuffende dag for Gimle i tapet mot Frøya.
Det ble en skuffende dag for Gimle i tapet mot Frøya.

Det var duket for fest. Endelig kunne vi ha litt flere tilskuere igjen, og litt over 200 tilskuere var samlet for å se Norges to beste lag møtes i det som kan ha vært den helt avgjørende kampen om seriegullet.

Og det ble dessverre ikke den kampen hjemmefansen eller spillerne hadde håpet på. Det startet bra, og Gimle ledet tidlig i kampen og gikk til pause med 5 poengs ledelse.

Der 3. periode har vært en suksessfaktor for Gimle i flere sesonger, var det det motsatte onsdag kveld. Frøya kom ut i 100 og Gimle virket fort slitne og ble hengende på etterskudd. Da perioden var over ledet Frøya med 9, 66 - 57.

Og Gimle klarte ikke å hente igjen forspranget. Frustrasjonen bredte seg hos hjemmelaget, forståelig nok når man både taper mot erkerivalen og vet at sjansen for seriegull nok glipper, til slutt sto det 91 - 71 i favør gjestene fra Melkeplassen.

Det finnes selvfølgelig forklaringer på hvorfor det gikk som det gikk, om det er forklaringer eller unnskyldninger er ikke godt å si. Gimle har hatt enormt med skader den siste tiden. Og da nesten hele laget har vært ute med corona den siste tiden kan dette være noe av grunnen til at guttene rett og slett ble slitne og ikke hadde den intense spillestilen som vi er blitt så vant til å se. Godt var det likevel å se flere av våre faste spillere tilbake på banen for første gang på lenge.

Gimleguttene får heller ikke sjansen til å hente seg inn igjen særlig, til helgen venter to kamper i Oslo mot Asker og Ammerud, før det er ny kamp mot Ammerud tirsdag (en kamp utsatt to ganger tidligere på grunn av korona) og så hjemmekamp mot Fyllingen igjen onsdag 16. februar kl. 19.00. 5 kamper på 7 dager er ikke hverdagskost. Men det er en litt uvanlig sesong også i år.

Og nå nærmer sluttspillet seg, og det er tross alt den tittelen som henger høyest både for Gimle og i Norsk Basket.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?