Elite

Vi kom, vi så, vi vant

Søndag var en stor dag for Gimle Basket. I den avgjørende 5. semifinalen mellom Gimle og Kongsberg vant Gimle og sikret finalebillett. Foran 50 elleville Gimlesupportere som hadde reist for å støtte.

Frederik Gnatt

Av

April 11, 2022

Lars Espe var igjen enorm for Gimle. Foto: Marianne Maja Stenerud

Søndag var kampen som måtte vinnes. Både Gimle Basket og Kongsberg Miners sto med to seire hver. I den femte og avgjørende kampen skulle alt avgjøres. Kongsberg som endte opp på plassen foran Gimle på tabellen hadde hjemmebanefordel og dermed måtte Gimle reise til Kongsberg og vinne borte for å sikre finale mot Bærum Basket.

Sponsorene stilte opp for supporterne
Da stilte også to av Gimles sponsorer opp for klubben. Mint Media og F. Noss Holding sørget for at klubben kunne leie buss og frakte 50 supportere til Kongsberg for å støtte spillerne i denne avgjørende kampen.

Herlige supportere

07.45 møtte 44 supportere opp foran Gimlehallen og tok plass på bussen. I tillegg var det noen som selv kjørte over. Det var fantastisk stemning på bussen, i hallen og på vei hjem fra den fantastiske semifinalen.

Gimle styrte kampen
Kampen styrte Gimle egentlig fra start til slutt. Etter første periode sto det 17 - 17 på tavlen, men det var Kongsberg som hele tiden måtte jage bakfra. Den samme utviklingen fortsatte utover i kampen. Og Gimle festet et grep med ledelse på rundt fem poeng.

Som vi vet er fem poeng ingenting i basketball, og skummelt ble det i tredje periode da dommerne bestemte seg for at de også skulle spille en hovedrolle i kampen. Feilene haglet tidlig mot Gimle og Kongsberg Miners fikk skyte straffer i store deler av perioden. Helt mot slutten av tredje snudde det og plutselig var det Gimle som fikk gå til straffelinja. Men i denne perioden fikk Milovan Savic noen ganske billige feil, og trener Audun Eskeland måtte benke vår storspiller med fire feil i tredje periode.

Men gjennom hele sesongen, en sesong preget av sykdom og skader, så har flere stått frem. Og i sluttspillet har Lars Espe virkelig tatt ansvar.

Lars enorm igjen
Lars ble toppscorer i kampen med 23 poeng, og hadde i tillegg seks assist. Og flere av poengene til Lars kom i fjerde da kampen vippet. Hele tiden sørget Gimle for at ledelsen holdt seg på rundt fem poeng.

Avgjørende kamper som på søndag er ofte ikke de mest velspilte, og veldig ofte er det forsvaret som blir avgjørende. Kongsberg maktet bare å score 68 poeng, både individuelt og lagmessig slet Gimlespillerne ut Minersguttene som ikke kom til enkle avslutninger.

Jørgen Odfjell har vært enorm i forsvar gjennom hele sluttspillet. Her en utrolig viktig blokk på Minersspiller Ognjen Nisavic.

Mikkel Kolstad var også aggressiv og meget viktig offensivt søndag. Guarden kom seg til kurven gang på gang og endte kampen med 19 poeng.

Avgjørende for seieren, sier Milovan
Gimle husker godt da Miners ble sluttspillmestere i 2019. Da tapte vi den avgjørende kampen i Kongsberg etter ekstraperiode. Det var enorme gledesscener fra både spillere og tilskuere da kampen var over og finaleplassen sikret. Og både trener Audun Eskeland og spillerne var helt tydelig på at engasjementet og støtten Gimlesupporterne ga fra timen før kampstart til kampen var over hadde en stor påvirkning på utfallet av kampen.
- Vi kunne ikke vunnet uten støtten, forteller Milovan Savic.

Gimle Basket vil igjen takke våre sponsorer som gjorde det mulig å ta turen over til Kongsberg og være med på denne opplevelsen. I tillegg til at det så ut til å gi Gimleguttene ekstra krefter så er det også utrolig kulturbyggende for klubben og en opplevelse for alle oss som var med.

Nå venter Bærum Basket i finalen. Bærum nedsablet seriemester Frøya Basket med 3 - 0 i sin semifinaleserie og har vist meget god form de siste månedene. Der vil også Gimle trenge all den støtten Norges beste supportere kan gi.